''ABD IŞİD'le savaşıyor gibi yapıyor''

Esad’ın danışmanı Buseyna Şaban, ABD’nin IŞİD’in Palmira’yı ele geçirmesini engellemek için hiçbir şey yapmadığını söyledi.

''ABD IŞİD'le savaşıyor gibi yapıyor''
''ABD IŞİD'le savaşıyor gibi yapıyor''
GİRİŞ 29.03.2016 13:56 GÜNCELLEME 29.03.2016 13:56
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Suriye'de 4 yıldır yarım milyon sivilin katledilmesinde sebep olan Beşşar Esed'in danışmanı Buseyna Şaban, ABD öncülüğündeki koalisyon gerçekten IŞİD’e karşı savaşsaydı, geçen yıl IŞİD’in işgal ettiği ve önceki gün tümüyle kurtarılan antik kent Palmira’nın korunabileceğini belirtti.
 
'ABD IŞİD'LE SAVAŞIYORMUŞ GİBİ YAPIYOR'
 
Suriyeli yetkili, Eylül 2014’te Suriye hükümetinden izin almadan ülkede operasyonlara başlayan ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD’le savaşıyormuş gibi yaptığını ancak teröristlerin toprakları işgal etmesini önlemek için hiçbir şey yapmadığını ifade etti.
 
“Uydularıyla teröristlerin Palmira’ya yaklaştığını görebilir ve hava saldırısı düzenleyebilirlerdi” diye konuşan Şaban, koalisyonun açıkça terörle mücadelede samimi bir çaba göstermediğini belirtti.
 
'TERÖRLE MÜCADELE ETMEK İSTEYENLER, SURİYE ORDUSUNU DESTEKLEMELİ'
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in teröre karşı geniş kapsamlı uluslararası koalisyon çağrısının Suriye için çok önemli olduğunu belirten Şaban, “Terörle gerçekten mücadele etmek isteyenler Putin’in çağrısına yanıt vermeli ve Rusya, İran ve Hizbullah gibi Suriye Arap Ordusu’nu desteklemeli” ifadelerini kullandı.
 
'AVRUPA LİDERLERİ, PALMİRA HAKKINDA TEK BİR SÖZ SÖYLEMEDİ'
 
Rusya lideri Putin'in Esad ile telefonda yaptığı görüşmede Palmira’ya duyduğu sevgiyi ifade etmesine değinen Buseyna Şaban, İngiltere Başbakanı David Cameron ile diğer Avrupa liderlerinin ise UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde olan Palmira’nın kurtarılması konusunda tek bir söz bile söylememesini eleştirdi. Şaban, “Palmira’yı ele geçiren teröristler, Brüksel’de, Paris’te, diğer Avrupa ülkelerinde ve ABD’de terör saldırısı düzenleyen kişiler” dedi.
 

 

YORUMLAR 61
  • TÜRK 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldi? Putin abin gidince riv riv etmeye başladın Esed efendi...
    Cevapla
  • salih 8 yıl önce Şikayet Et
    Yanlıs olan ne savaşıyormu sizce ?
    Cevapla
  • BİLGE 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam zalim eyvallah zulm yapıyor eyvallah abd ile alakalı söylediğinde haksız mı nedir sizin abd aşkınız bende bunu çözmeye çalışıyorum
    Cevapla
  • özsoy şafak 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne cahil yorumcular varmış.ABD'nin ortadoğu projesinde suriyeye askeri müdahale ile esad yönetimine son vermek ve suriyeyi parçalamakta vardır.Amerika nasıl ırağa amerikan yanlısı el malikiyi yerleştirdiyse,suriyeye de yine amerikan yanlısı birini koyacaktı.Fakat iran onlara sert çıktı.Abd nin ortadoğu projesini başarısızlığa uğratan ülke irandır. İran,sizin tahmin bile edemediğiniz kadar güçlüdür.Bunu kavramanız çok uzun yıllar sürmeyebilir.
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    ahmete verdiğim cevaplarda,yazılarımın önceki bölümü çıkmamıştır.
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Devam:Tabiki iranın fen alanındaki bazı fizikçileri anlatmaya çalıştığım durumu hem daha ayrıntılı hem de daha bilisel düzeyde anlatmışlardır. Ben sadece kısaca ve aklımda kalanı söyledim.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    iran ortsdoğunun en güvenilmez ülkelerinden biridir. Bu konuda tabii çok kuvbetlidir.
    Cevapla
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Geri zekalı aklın başına yenimi geldi suriyeyi paylaştılar RTE nın tavsiyelerini dinlemedin sonucuna katlanacaksin. Vadedilmis toprakları israil e elinle verdin.
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    Esad mı dedi,gelin ülkemi bölün diye,saçmalığa bak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...