"Cenevre görüşmeleri fiyaskodur"

Bayırbucak Haber Ajansı Genel Koordinatörü Saadettin Molla, 'Cenevre görüşmeleri fiyaskodur' dedi.

"Cenevre görüşmeleri fiyaskodur"
"Cenevre görüşmeleri fiyaskodur"
GİRİŞ 23.04.2016 11:17 GÜNCELLEME 23.04.2016 11:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Molla, Suriye halkının, büyük bedeller ödemesine rağmen, hiçbir zaman söz sahibi yapılmadığını, Cenevre görüşmelerinin ise sadece Esed rejiminin ömrünü uzattığını belirtti.

Molla, ülkesindeki son gelişmelerle ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, önümüzdeki günlerde yapılacak Cenevre görüşmelerinden muhalefetin çekilme kararı aldığını hatırlattı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın görüşmelerin muhalefetsiz devam edeceğini açıkladığını kaydeden Molla, "Suriye devrim hareketi öyle bir hal aldı ki Suriye halkı dışında herkes söz sahibi oldu. 3 yıldır rejime zaman kazandırmak için elinden geleni yapan BM, Suriye halkını büyük bedeller ödemesine rağmen, hiçbir zaman söz sahibi yapmamak için uğraştı. Yapılan Cenevre görüşmeleri de sadece Esed rejiminin ömrünü uzattı." dedi.

Görüşmelerin, muhalefet olmadan devam etmesinin mantığa aykırı olduğunu dile getiren Molla, Esed ve destekçilerinin taahhüt ettikleri hiçbir sözün arkasında durmayarak sivil halkı katletmeye devam etmesi üzerine, muhalefetin çekilme kararı aldığını vurguladı.

Molla, şöyle konuştu:

"BM, katledilen mazlum halkın yanında yer almayıp, katil rejimi açıktan destekleyerek yeni katliamlara yol verdi. Bu nedenle görüşmelerden çekilme kararı, oldukça yerinde bir karardır. Daha önceki Cenevre görüşmeleri öncesi de büyük katliamlar yapan Esed rejimi, yine dünyanın Cenevre görüşmelerine odaklanmasını fırsat bilerek son 1 haftada aralarında kadın ve çocukların da olduğu 300'e yakın kişiyi katletti. Bu oyun öyle bir oyun ki yine bu süreçte Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat'ta çok tehlikeli gelişmeler yaşandı. Tel Rıfat beldesini ele geçiren PYD ile Suriye muhalefetine karşı savaşan Esed ve DAEŞ ilk defa aynı cephede birleşti."

"Cenevre görüşmelerinin, çözüm için yapılmadığının en büyük kanıtı, Rusya'nın Halep çevresine topçu birliklerini yerleştirmesidir" diyen Molla, bu gelişmelerin, Cenevre toplantılarının samimi olmadığını bir kez daha gösterdiğini söyledi.

- "Ruslar vurmaya devam ediyor"

Yaklaşık 8 ay önce Rusların desteğiyle birçok cephede ilerleyen rejim güçlerinin, muhaliflerin elindeki stratejik noktaları ele geçirdiğini ve savaşın dengelerini alt üst ettiğini aktaran Molla, "Rus destekli rejim, Cenevre görüşmeleri esnasında dahi büyük katliamlara imza atarak, Bayırbucak, Cebel Ekrad, İdlib, Halep, Kuzey Guta, Der'a, Humus, Hama kırsallarında sivil halk ve muhaliflere Suriye savaşının en ağır bombardımanını düzenlemektedir. Bombardımanlar devam etmektedir. Rusların çekilmesi, tıpkı ateşkes gibi, Rusların DAEŞ'i vurması gibi tamamen büyük bir yalandır. En acısı da bunun, dünyanın gözü önünde açıktan yapılmasıdır." ifadelerini kullandı.

BM'nin Suriye ile ilgili tüm çalışmalarının fiyasko olduğunu öne süren Molla, "Eğer BM ve sözde Suriye dostları samimi bir çözüm istiyorsa, önce katliamları durdurmalı sonra da Suriye halkını görüşmelerde söz sahibi yapmalıdır. Ancak, şu anki tablo bunun tam tersini yansıtmaktadır." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • satır 7 yıl önce Şikayet Et
    seni kim takar ki fiyasko filan büyük laflar ediyorsun
    Cevapla
  • Ertantanngmail 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok ararsınız şu zalim Esed'in gölgesinde geçirdiğiniz huzur dolu günleri siz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü