Hükümetten dünyaya çağrı: Bize yardım edin!

Irak hükümeti, ülke içindeki çatışmalarda sığınmacı durumuna düşen vatandaşları için uluslararası kuruluşlardan yardım istedi.

Hükümetten dünyaya çağrı: Bize yardım edin!
Hükümetten dünyaya çağrı: Bize yardım edin!
GİRİŞ 30.05.2016 02:05 GÜNCELLEME 30.05.2016 02:15
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Dünyanın en zengin petrol yataklarının bulunduğu Irak'ta, çatışmalar nedeniyle çok sayıda Iraklı sığınmacı durumuna düştü. Hükümet ise sığınmacı sorununun altından kalkamayacağını, ciddi bir mali kriz yaşadıklarını belirterek uluslararası kuruluşlardan yardım istedi.

"SIĞINMACILAR İÇİN BİZE YARDIM EDİN"

Irak devlet televizyonunun haberine göre, Başbakanlık Ofisi sözcüsü Sa'd el-Hadisi, uluslararası ve bölgesel insani yardım kuruluşlarına çağrıda bulunarak, çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan sığınmacıların temel ihtiyaçlarının karşılanmasını istedi.

"CİDDİ BİR MALİ KRİZ YAŞIYORUZ"

Irak'ın "uluslararası bir terör örgütüyle" mücadele ettiğini ve "ciddi bir mali kriz" yaşadığını ifade eden Hadisi, kurtarılmış bölgelerde istikrar sağlamak, sığınmacıların evlerin dönüşünü ve normal hayatlarına adapte olmalarını hızlandırmak için uluslararası toplumun ve bölge ülkelerinin katkısının önemli olduğuna dikkati çekti.

Hadisi, Irak hükümetinin, Felluce'de vatandaşlar için güvenlik koridorları oluşturmaya ve sivilleri korumaya özen gösterdiğini belirterek, bakanlıklar ve ilgili birimler aracılığıyla Felluce'deki sığınma evlerine gerekli gıda ve tıbbi yardım gibi temel ihtiyaçların temin edilmesi konusunda da çalıştıklarını kaydetti.

FELLUCE'Yİ GERİ ALMAK İÇİN OPERASYON BAŞLATILMIŞTI

Ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Enbar'ın vilayetine bağlı Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

YORUMLAR 19
  • ugur 7 yıl önce Şikayet Et
    Bedel odeyecekler ihanet bedel idetir
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye kafa tutuyodun,ulan sizi bu hale getiren ülkenizi Nükleer silahı var diye işgal eden Amerikadan hala medet umuyorsunuz.Türkiye, Suriye ve Irakta dahil ükelerin vatandaşlarını besliyor 5 senedir, ama Türkiyeye sınırlarını kontrol edemeden ülkesinde iktidar sağlayamayan Terör yuvası olmuş ülje Türkiyenin Irak vatandaşlarınada kucak açmasına rağmen posta koymaya cüret ediyor.Önce aç karnını doyur derim bende Iraka.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 7 yıl önce Şikayet Et
    hslkın kabahatı olamaz çünkü baş sallanmadan bel oynamaz misali... insanlar abd saldırmadan evvel yıllarca ambargo altında kıvrandı, kurşun kalem bulamıyorduki eğitimini tamamlasaydı.. şu an zor günler yaşamalarının tek nedeni hem bizde hem onlarda ümmet şuurunun oluşmamasından kaynaklanıyor yani hep birlikte vebal altındayız... bugün onlata yarın bize.
    Cevapla
  • ali ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    saddam ı devirdiniz buyrun ırak halkı istikrar nasıl güzelmi? hala dışardanmı umut bekliyorsunuz? yazık
    Cevapla
  • aykut 7 yıl önce Şikayet Et
    iran yardım etsin onların gazıyla hareket ediyordunuz ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi