Peşmerge Irak Ordusu birliklerini durdurdu!

Peşmerge, Irak Ordu'suna bağlı birliklerin Başika'ya geçişine izin vermedi.

GİRİŞ 17.10.2016 19:58 GÜNCELLEME 17.10.2016 22:11
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri ile Musul'un kuzeyindeki Başika Cephesi'ne askeri sevkiyat yapmak isteyen Irak ordusu arasında "bayrak" krizi devam ediyor.

PEŞMERGE "BAYRAKLARI İNDİRMEDEN GEÇEMEZSİNİZ" DEDİ

Irak ordusu, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna kuzey cephesinden katılmak için bölgeye zırhlı araçlarla sevkiyata başladı.Kentin kuzey bölgesindeki Başika'ya geçmek için Peşmerge cephelerini kullanan askerler, çoğunluğu ABD yapımı zırhlı araçlarına taktıkları Şiiliği temsil eden bayraklardan dolayı söz konusu cepheye giriş yapamadı.

IRAK BİRLİKLERİ BAYRAKLARI İNDİRDİ

Irak ordusuna mensup askerler Peşmergeler tarafından kontrol noktasında uzun süre bekletildi.Peşmergelerin, Irak askerlerine söz konusu bayraklar indirilmeden geçişlerine izin verilmeyeceğini belirtmesi üzerine, uzun bir süre bekleyen askerler bayrakları kaldırmalarının ardından Başika Cephesi'ne hareket edebildi.

Erbil ve Bağdat, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu çerçevesinde, Irak ordusunun Peşmerge güçlerinin cephelerini kullanmasına izin vermişti. Bu askeri anlaşmanın üzerine, Irak ordusu Musul'un güney, doğu ve kuzey bölgelerine zırhlı araçlarla sevkiyata başlamıştı ancak Şiiliği temsil eden bayraklardan dolayı ilk defa iki gün önce Peşmerge ve Irak ordusu arasında Musul'un Mahmur ilçesinde kriz çıkmıştı.

TÜRKİYE MEZHEP ÇATIŞMASI UYARISI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin neden operasyonda yer alması gerektiğini anlatırken, bölgede bir sünni-şii çatışması riski olduğunu, buna Türkiye'nin müsade etmeyeceğini belirtmişti. 

Peşmerge ile Irak Ordusu arasındaki şii bayrağı krizi de söz konusu tehlikenin ilk emarelerinden birisi olarak görünüyor. 

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 91
  • sdesa 7 yıl önce Şikayet Et
    füze savunma sistemini hızlandıralım yoksa Türkiyeye girseler iki tankla yapac bişeyin olamaz
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiye kararlı ve emin adımlarla ilerledikçe abd kuyruğunu kıstırıp türkiyenin yanında yer alacaktır ama biz az birşey taviz verirsek abd kendi bildiğini okuyacaktır.abd asla türkiye ile savaşı göze alamaz ama biz bu millet savaşı göze alır.
    Cevapla
  • alis 7 yıl önce Şikayet Et
    barzaniyi adam yerine koyan varmi hic !!
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    İkinci bir Fırat kalkanı Irak sınırına lazım! Irak,ın Pkk.ya yardım etmediği ne malum?.
    Cevapla
  • Osmaniye 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah Türk milletinin ve devletimizin yardımcısı olsun.Askerimizin polisimizin yardımcısı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim