ABD: Türkiye ile YPG konusunu görüşüyoruz

ABD'den yapılan açıklamada, 'YPG'nin Rakka'daki rolüyle ilgili Türkiye ile görüşüyoruz' ifadesi kullanıldı.

GİRİŞ 26.10.2016 18:41 GÜNCELLEME 27.10.2016 09:25
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend, PYD'nin Rakka operasyonuna katılımı konusunda Türkiye’yle görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi.

"DEMOKRATİK SURİYE GÜÇLERİ OPERASYONDA YER ALACAK"

ABD’nin Rakka’yı DAEŞ'ten özgürleştirmek için düzenlenecek operasyona daha çok yerel Suriyeli gücün katılmasını planladığını ifade eden Townsend, YPG’nin de bileşenlerinden biri olduğu Demokratik Suriye Güçleri’nin operasyonda yer alacağını aktardı. Townsend, “Yakın gelecekte muktedir olacak tek güç, YPG’nin belirgin bir bölümünü oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri” ifadelerini kullandı.

Kürt güçlerin operasyona katılımı konusunda Türkiye’yle görüşmelerin devam ettiğini kaydeden ABD’li general, “Müzakerelerde bulunuyoruz, plan yapıyoruz ve Türkiye’yle görüşmeler yapıyoruz. Bunu adım adım götüreceğiz” diye konuştu.

"MUSUL'DAN DAHA UZUN SÜRER"

Rakka’yı terör örgütünden geri almanın Musul’dan daha uzun süreceğini ifade eden Townsend, operasyonun yakın zamanda başlayabileceğini belirterek, “Yeterli sayıda yerel gücün Rakka operasyonu için uygun olduğuna inanıyorum. Yine de, daha fazla yerel gücü operasyona katmak ve onları eğitmek yönünde bir planımız var” dedi.

YORUMLAR 31
  • Turuncu 7 yıl önce Şikayet Et
    anlaşmaya varmak için değil Türkiye'nin ne yapmak istediğini ve neler yapabileceğini öğrenmek amacı ile görüşmeler yapıyorlar, ona göre de terörist dostlarıyla strateji geliştiriyorlar
    Cevapla
  • oğuzhan 7 yıl önce Şikayet Et
    bunları simit yapacaksın
    Cevapla
  • EğerDuyuyorsan 7 yıl önce Şikayet Et
    Görüşme ya! Biz TÜRK MİLLETİ OLARAK hallederiz, görüşme.
    Cevapla
  • Erhan Türüdü 7 yıl önce Şikayet Et
    bu hırsız kovboylarla görüşülecek bir şeyimiz yok
    Cevapla
  • dogrucu 7 yıl önce Şikayet Et
    ypg yi mesrulastirma çabaları. Turkiye pyd/ypg ye ok verdiği anda mesrulasir ve ondan sonra ipler elimizden gider. hiçbir şekilde onay vermemeliyiz kabul etmemeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Türkiye'ye misilleme: Erdoğan'ın görev süresi dolana kadar...
Kassam Tugayları paylaştı! İsrail tankları havaya uçuruldu: 12 asker öldü, 12 yaralı