Halep'te 6 kilometrekarede can pazarı

Halep'te Esed rejimi ve İran komutasındaki milisler, 6 kilometreye sıkışan onbinlerce sivili ayırt etmeden ağır silahlarla vuruyor. Baas çetesi son 28 günde bin 71 sivili öldürdü.

Halep'te 6 kilometrekarede can pazarı
Halep'te 6 kilometrekarede can pazarı
GİRİŞ 13.12.2016 11:00 GÜNCELLEME 13.12.2016 11:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suriye'nin doğu Halep bölgesinde Esed rejimi ve destekçilerinin şiddetli saldırısı altındaki muhaliflerin 3 bölgeden daha çekilmesinin ardından onbinlerce sivilin hapsolduğu 6 kilometrekarelik alanda can pazarı yaşanıyor.

Alınan bilgilere göre, muhalifler dün öğle saatlerinden sabaha kadar süren şiddetli saldırılarda Bab Antakya, Bustan el Kasr ve tarihi Emevi Camisi'nin bulunduğu Cellum bölgelerinden çekilmek zorunda kaldı.

SON 6 KİLOMETREKARE

Böylece, doğu Halep'te muhaliflerin kontrol ettiği alan 8,6 kilometrekareden 6 kilometrekareye düştü.

İran destekli milisler ve Esed güçleri, sığınacak yeri kalmayan ve bölgeden çıkamayan sivillerin durumunu gözetmeksizin 6 kilometrekarelik alanı havadan ve karadan ağır silahlarla vuruyor.

Şiddetli saldırılar ve iletişim araçlarının büyük ölçüde devre dışı kalması nedeniyle sivil katliamının boyutları tam olarak tespit edilemiyor.

Sivillerin bir kısmı rejimin işgal ettiği bölgelerde kalırken, Esed güçleri halkın bir kısmının bazı yollardan dışarı çıkmasına izin veriliyor. Ancak ailelerin nereye götürüldükleri konusundaki belirsizlik sürüyor.

ERKEKLER ZORLA ASKERE ALINIYOR

Kalan siviller, rejim bölgesinde can güvenliklerinin sağlanması, erkeklerin gözaltına ya da zorla rejim güçlerine alınmamaları, güvenli bölgelere gitmelerine izin verilmesi ve aile fertlerinin birbirlerinden koparılmaması gibi temel güvenceler bekliyor.

İRANLI TERÖRİSTLER TAHLİYELERİ ENGELLİYOR

Ancak özellikle İran'ın komuta ettiği militanlar, tahliyeleri engellemeye çalışarak sivil kaybının artmasına neden oluyor.

Dün rejim ordusu ve Şii milisler, 4 çocuk ve 9 kadını diri diri yakarak 67 erkeği kurşuna dizmişti.

Rejim ve destekçileri, 15 Kasım'dan bu yana havadan ve karadan şiddetli bombardımanlarla doğu Halep'te bin 71 sivili öldürdü, binlercesini yaraladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • 04ağri 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahım yardim etsin. Kimse neden dur demiyor bana dokunmayan yılan misali ama unuttuğunuz birşey var o yılan elbet sizide sokar ey insanlar ey dünya duyun insanların çığlıklarını
    Cevapla
  • deli 7 yıl önce Şikayet Et
    bu iran denen aşağılık devlet ne yapmak istiyor. kimse buna dur demeyecek mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aliyev'den Reisi açıklaması: Hazırız!
Ayhan Bora Kaplan davasında 7 şüpheli tutuklandı!