İkinci Kandil’i Sİncar’a kuran PKK’ya uyarı

Irak'ta Musul iline bağlı Sincar Kaymakamı Halil, Sincar’da kontrol noktası ve üs kuran terör örgütü PKK'yı sert şekilde eleştirerek, bir an önce bölgeyi boşaltmasını istedi.

İkinci Kandil’i Sİncar’a kuran PKK’ya uyarı
İkinci Kandil’i Sİncar’a kuran PKK’ya uyarı
GİRİŞ 15.12.2016 11:43 GÜNCELLEME 15.12.2016 11:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak'ta Musul iline bağlı Sincar Kaymakamı Mahma Halil, yaptığı açıklamada kış şartlarının bastırması nedeniyle Sincar Dağı'nda kalan Yezidi sığınmacıların son günler geçirdiğini ve terör örgütü PKK'nın da insani yardımların ulaştırılmasına engel olduğunu söyledi.

Terör örgütünün bu tavrından vazgeçmemesi durumunda "çok şiddetli ve hiç beklemediği tedbirler almak zorunda kalacaklarına" dikkati çeken Halil, "PKK, Şengal'in sahibi olamaz. Buradaki çalışmaları sekteye uğratmak PKK'nın haddine değildir. İşgal gücü PKK'nın en kısa zamanda Şengal'i boşaltması gerektiğini bir kere daha hatırlatıyoruz. İnsanlar evlerine dönmek için onların çıkmasını bekliyor" ifadelerini kullandı.

Halil, konuyla ilgili Irak hükümeti, Göç ile Göçmenler Bakanlığı ve uluslararası yardım kuruluşları ile de görüştüklerini aktararak, soruna acil bir çözümün bulunması için girişimlerini sürdüreceklerini dile getirdi

BARZANİ DE UYARMIŞTI

IKBY Başkanı Mesut Barzani de daha önce yaptığı bir açıklamada, "PKK'nın Şengal'de işi yoktur. Orayı terk etmelidirler" diyerek örgütün bölgeyi terk etmemesi durumunda farklı seçeneklerin devreye gireceği sinyalini vermişti.

Başbakan Neçirvan Barzani de, "Şengal'de ne olacağına oranın halkı karar verecektir. PKK ve diğer yabancı unsurlar Şengal halkı adına konuşamaz ve karar veremez" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Analizci 7 yıl önce Şikayet Et
    F16 lar burayı vurmak için neden bekliyor? TSK görev yapmak için fetöcu subayların uydurduğu gibi hükümet emir vermedi elimiz kolumuz bağlı yalanına mı sığınacaklar yine? TSK Zap ı yerle bir ettide Sincarı neden yerle bir etmez anlamıyorum? Varsa bilen bana anlatsın
    Cevapla
  • geç kalma 7 yıl önce Şikayet Et
    Kandilden çıktımı ki Sincardan çıksın abd arkada ,ırak,iran, hükümetleri arkalarında,ne yapılması lazımsa şimdi yapılmalı öyle Çık Mık deyince olmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MKE Ankaragücü - Beşiktaş! CANLI
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler