İsrail'den BMGK'nın sivil işgal kararına itiraz

İsrail Başbakanı Netanyahu, BMGK'nın İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında yer alan yasa dışı tüm yerleşim yerlerinden çekilmesi gerektiği çağrısına uymayacağını bildirdi.

İsrail'den BMGK'nın sivil işgal kararına itiraz
İsrail'den BMGK'nın sivil işgal kararına itiraz
GİRİŞ 24.12.2016 12:14 GÜNCELLEME 24.12.2016 12:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'den işgali altındaki Filistin topraklarında yer alan yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerini"derhal ve tamamen" durdurmasını talep eden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi(BMGK) kararını reddettiklerini ve buna uymayacaklarını bildirdi.

Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail bu utanç verici karar tasarısını reddediyor ve bunun hükümlerine uymayacak. İsrail, ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, ABD Kongresindeki Demokrat ve Cumhuriyetçi dostlarıyla çalışarak bu absürt kararın zarar verici etkilerini gidermeyi dört gözle bekliyor" ifadelerini kullandı.

OBAMA'YA SERT ELEŞTİRİ

ABD Başkanı Barack Obama'yı da eleştiren Netanyahu, Obama yönetiminin Yahudi yerleşim birimi karşıtı BMGK kararına karşı "İsrail'i savunmakta başarısız olmakla kalmayarak bunu perde arkasından gizlice tezgahlayıp desteklediğini" öne sürdü.

YORUMLAR 3
  • emre balta 7 yıl önce Şikayet Et
    birleşmiş milletler de mason yuvası olmuş anlaşılan dünyaya gösteriş ne işe yarar bu birleşmiş milletler kukla resmen israilin kuklası
    Cevapla
  • hayati 7 yıl önce Şikayet Et
    idlib için endişeşsnmişler
    Cevapla
  • Adem Digrak 7 yıl önce Şikayet Et
    Merak ediyorum karar aliyor aldigi karari takan yok ne ise yarar bu Birlesmis Milletler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...
Mehmet Şimşek tarih verip ekledi: Başaracağız!