Haşdi Şabi 300 Sünni genci kaçırdı

Şii terör örgütü Haşdi Şabi, bölgede 300 Sünni genci kaçırdı

Haşdi Şabi 300 Sünni genci kaçırdı
Haşdi Şabi 300 Sünni genci kaçırdı
GİRİŞ 19.01.2017 10:13 GÜNCELLEME 19.01.2017 10:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Iraklı Sünni Şemmer aşireti sözcüleri, Musul Operasyonu ile birlikte Haşdi Şabi örgütünün Sünni gençlere yönelik eylemlerinde artış olduğunu söyledi.

Tikrit’in DAEŞ’ten temizlenmesi operasyonunda görev alan Haşdi Şabi mensuplarına bir “barış yemeği” verdiklerini belirten aşiret sözcüleri, bu yemeğin ardından 300 gencin kaçırıldığını söyledi.

Aşiret sözcüleri “Biz onlarla diyalog içerisinde girmek istedik ancak onlar hainlik yapmayı tercih etti. Şaşkınlık içerisindeyiz” diyerek olaya tepki gösterdi. Kaçırma olaylarının son iki yıldır devam ettiğini öne süren aşiret mensupları gençlerin akıbetinden endişe ettiklerini dile getirdi.

Gençlerin aileleri ise, Şii terör örgütünün daha önce bölgede Sünni erkekleri öldürdüğünü aynı akıbetin çocuklarının başına gelmesinden korktuklarını ifade etti.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 3
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    siyonist israile karsi sadece slogan la cihad eden ama sriyede irakta sunni güclerde siddeti savunan islam dünyasinin SIYONIST iaran asireti hasdi sabi soysuzlari sunni güclerde bir olmasini artik becersin ya ne bu daginiklik akliniz halen basinaiza gelmedimi artik birlesin bir güc olmayi basarin artik dicem ama islam alemi uykudan uyanmamakta israrci
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    dünya her geçen gün daha kötüye gidecektir demiş peygamberimiz. İslam garip geldi garip gidecek, müjdeler olsun o gariplere.. Dünyadaki bütün müslümanlar uyansa ve birlik olup kuşansalar dahi cok bir şey değişmeyecek, Allah ne dilemişse o olacak ve oluyor da. Zalimin ve mazlumun saflarının belli olduğu bir zaman içerisindeyiz. Hüküm Allah'ın.
    Cevapla
  • kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    irandan daha büyük terörüst yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı