'Normal mahkemelerde yargılanmam doğru değil'

Muhammed Mursi, ülkenin hala meşru cumhurbaşkanı olduğu için normal mahkemelerde yargılanmasının doğru olmadığını bildirdi.

'Normal mahkemelerde yargılanmam doğru değil'
'Normal mahkemelerde yargılanmam doğru değil'
GİRİŞ 07.08.2017 09:26 GÜNCELLEME 07.08.2017 09:26

Mısır'da yapılan kanlı darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Mursi, ülkenin hala meşru cumhurbaşkanı olduğu için normal mahkemelerde yargılanmasının doğru olmadığını bildirdi.

Mursi, kamuoyunda "Hamas'a casusluk" olarak bilinen davada, diğer 21 sanık ile yeniden yargılanmak üzere Kahire Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Duruşma sırasında hala Mısır'ın meşru cumhurbaşkanı olduğunu ve bu nedenle normal mahkemelerde yargılanmasının doğru olmadığını belirten Mursi, anayasaya göre cumhurbaşkanlarının yargılanmasının belirli bir prosedür içinde gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Mursi, "Mahkemeye saygı duyuyorum ancak beni yargılama yetkisine sahip değildir." dedi.

Temyiz Mahkemesi, "Hamas'a casusluk" olarak bilinen davada yargılanan Mursi hakkında verilen müebbet (25 yıl) hapis cezasını bozmuştu. Aynı davada yargılanan diğer 21 sanık hakkında verilen "idam, müebbet ve 7 yıl hapis" cezalarını içeren kararların da bozulduğu belirtilmişti.

Söz konusu dava, 2015 yılında suikast sonucu öldürülen Başsavcı Hişam Berekat tarafından 18 Aralık 2013'te 36 sanık hakkında açılmıştı. 16 Haziran 2015'te yargılamanın sona erdiği davada, Mursi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii, eski Meclis Başkanı Katatni ve İhvan yöneticisi diğer 14 kişi hakkında müebbet, teşkilatın beyni olarak bilinen Şatır, Biltaci ve Abdulati gibi isimlerin yanı sıra 16 kişi hakkında ise idam cezası verilmişti.

Darbeci hain Sisi'nin yönetimindeki Mısır'da savcılık, sanıkları "Hamas, Hizbullah ve İran Devrim Muhafızları gibi örgütlere bilgi sızdırmak ve Mısır topraklarında terör eylemi yapmayı planlamakla" suçlamış ancak sanıklar bütün bu suçlamaları reddetmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak