Rusların Afrin'e neden konuşlandığı ortaya çıktı!

Rusya, PKK terör örgütünün Suriye uzantısı YPG'nin kontrolü altında olan Tel Rıfat ve Afrin bölgesine askeri birlik göndermişti. Askerlerin neden o bölgeye gittiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 30.08.2017 10:50 GÜNCELLEME 30.08.2017 17:33
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

PKK terör örgütünün Suriye uzantısı YPG'nin kontrolü altında olan Tel Rıfat'ta Rus askeri birliği görüntülenmişti. Suriye'de Halep kentinin kuzeyinde yer alan Tel Rıfat iline Rusya tarafından kalabalık bir askeri konvoy gönderilmiş ve fotoğraflanan Rus askeri birliğinin bölgeye geldiği aktarılmıştı.

GÖZLEMCİ STATÜSÜNDE BÖLGEDE KALACAKLAR

Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Erbil merkezli Rudaw haber ajansı, Rusya ile YPG'nin anlaştığını, Rus askeri birliğinin ise Afrin ve Şehba bölgesine konuşlanarak gözlemci statüsünde bölgede aktif çalışmalar yürüteceğini yazdı.

Rus haber sitesi ANHA ise, bölgeye giden askeri birliğin fotoğraflarını ve videosunu yayınladı.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Son zamanlarda Türkiye'nin Afrin'e operasyon yapacağı konuşuluyordu. Bu söylentilerin ortasında Rusya'nın YPG terör örgütüyle anlaşarak bölgede böyle bir hamle gerçekleştirmesi dikkat çekti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 133
  • HARPUTLU 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence suryedeki, ırakda dahıl tüm guruplar, ışıd bitince ansızın türkiye ye saldıracaklar, ALLAH vatanımızı korusun.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Umarım geç kalmamışızdır.
    Cevapla
  • Gelecek 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nereye ıperasyon yapacak açık açık söylüyor. Tabi karşı tarafta hemen önlem alıyor. Rusyaya fazla güvenmek yanlış. Pkk nın temsilciliğ bürasu var rusyada. Dikkatli olalım.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadigim siniri 40bin asker yigdik. tmm harekat dedigin o kadar cabuk ve plansiz yapikmaz ama niyetimizi belli edip de beklemek iyi olmadi. yada bizim bilmedigimiz bi oyun oynuyor bizimkiler...
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar devlet erkaninin bu konuyla dikkat ettiyseniz hic bi aciklamasi yok bilmiyorum belki bu olaydan turkiyeninde haberi var belki de plan dahilinde yapilan bir sey bilmiyorum.Ama simdiye kadar bir tepkinin gelmesi gerekiyodur.Belki de ben yanlis duaunuyorum .Herkes bu konulari dillendirmeyin falan yazmista boyle girisimlerde uluslararasi alanda altyapi olusturulmasi gerekiyor.Yani oyunu kuralina gore oynamaya calisiyorlar.Sabrin sonu selamettir.Birakin Abd rusya kazandim sansin elbet bizimde hamle yapacagimiz zaman gelecek.Atatutk un dedigi gibi Bu millet zamani geldiginde harbi sulhtan daha cok sever......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!