"Barzani referandumu dondurmaya hazır"

K.Irak Bölgesel Yönetimi'nin, Bağdat'la gerilimi hafifletmek için bağımsızlık referandumunun sonuçlarını 'dondurma'ya hazır olduğu belirtildi...

"Barzani referandumu dondurmaya hazır"
"Barzani referandumu dondurmaya hazır"
GİRİŞ 29.09.2017 16:35 GÜNCELLEME 29.09.2017 16:55
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

K.Irak Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin bağımsızlık referandumunun sonuçlarını 'dondurma' teklifini gözden geçirmeye hazır olduğu öne sürüldü. İddia, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi’den geldi. Allavi, Barzani’nin kendisine bir mektup yazarak bu yöndeki niyetini beyan ettiğini söyledi.

Allavi pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında kendi şahsi girişimini açıklamıştı. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Barzani’ye ‘bir geçiş süreci boyunca referandum sonuçlarını dondurma’ önerisi getirmişti.

"İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Allavi bugün, Barzani’nin kendisine bir mektup yazarak bu girişime destek beyan ettiğini söyledi. Rudaw’ın İngilizce sitesinden aktarılan habere göre, Barzani mektupta ‘girişimin iki taraf arasında yapıcı görüşmelere yardımcı olacak bazı unsurlar içerdiğini’ belirtti.

Allavi’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre Barzani mektupta, "Sizin girişiminize açığız ve sizinle işbirliği yapmaya hazırız" dedi.

"OYLAMA BAĞIMSIZLIK ANLAMINA GELMİYOR"

Allavi, Barzani’nin mektubunda şu ifadeleri kullandığını açıkladı: "Referandumdan önce ve sonra, oylamanın derhal bağımsızlık ilan edileceği anlamına gelmediğini, iki yıl beklemeye hazır olduğumuzu ve bu süreçte bizi iki ulus için de herhangi bir dayatma olmadan bir gelecek inşa etmek için iki ortak haline getirecek, her meselenin konuşulduğu kapsamlı bir diyalog kurabileceğimizi teyit etmiştik.”

BARZANİ'NİN OFİSİ DOĞRULADI

Rudaw, Barzani’nin ofisinin de bu içeriği doğruladığını yazdı. Ancak IKBY’den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

YORUMLAR 101
  • muş li 6 yıl önce Şikayet Et
    şimdide iki yıl bekleyecekmiş eeee sonra hakkımızdı deyip kargaşaya devam haaa artık bitti
    Cevapla
  • afyonlu adem 6 yıl önce Şikayet Et
    sakın inanmayın krıptolu yahudiyeye
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    israile bağlı olmayan gerçek sade müslüman bir devlet kurmak istese abd müsade edr mi akıllı ol ey müslüman kürt senin devletin var bu arayış ne
    Cevapla
  • Akıllı 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd izin vermiyor zaten
    Cevapla
  • muratb 6 yıl önce Şikayet Et
    zaman kazanıyorlar aman diyeyim. kılıfı buluruz nasıl olsa diyip yola çıktılar, tepkileri de gördüler. İlk fırsatta o donmuş referandumu gözümüze sokarlar. İptal etmeliler, geçersizdir demeliler. Şu da bir gerçek barzaninin ipi çekilmiş görünüyor
    Cevapla
  • Mehmet Güler 6 yıl önce Şikayet Et
    refarandumu dondurması, istediği zaman kullanacağı bir dehdit kartına dönüşür. kendi hükümetinin ve şahsının kararı ile refarandum sonuçlarının hatalı olduğunu ve bu nedenle yok hükmünde ( yapılmamış olarak ) kabul edildiğini dünya kamu oyuna ilan etmesi gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz