Maliki'den Türkiye mesajı: Memnun olduk

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki, Türkiye’nin Irak’ın birliğini desteklemesi ve ayrılık girişimlerini reddetmesi rolünden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Maliki'den Türkiye mesajı: Memnun olduk
Maliki'den Türkiye mesajı: Memnun olduk
GİRİŞ 03.10.2017 21:40 GÜNCELLEME 03.10.2017 21:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Maliki’nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Maliki’nin Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ile görüştüğü bildirildi.

Açıklamaya göre, görüşmede siyasi gelişmeler, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) gayrimeşru referandumuyla, Bağdat-Erbil arasında askıda kalan sorunların çözümü için azami çabanın harcanması konuları ele alındı.

"BU ÜÇLÜ DAYANIŞMA GENİŞ EKONOMİK İŞ BİRLİĞİNİN ÖNÜNÜ AÇACAK"

Maliki'nin ayrılık girişimlerini durdurmak için Irak, Türkiye ve İran arasındaki koordinasyonun önemine değindiği görüşmede, "Üç ülke arasındaki güvenlik iş birliği ve dayanışması geniş ekonomik iş birliğinin önünü açacak." dediği aktarıldı.

"TÜRKİYE'NİN ROLÜ MEMNUNİYET VERİCİ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki'nin ayrıca, Irak’ın birliği ve her türlü ayrılık girişimlerini reddetmesinden dolayı Türkiye yönetiminin rolünün memnuniyet verici olduğunu vurguladığı kaydedildi.

Türk Büyükelçi Yıldız'ın da Türkiye’nin Irak’a desteğini ifade ederek, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve Irak’ın egemenliğine önem verdiklerini belirttiği ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Ercü 6 yıl önce Şikayet Et
    Habere bak!! Çok ta tın memnuniyet duymuş...
    Cevapla
  • Orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha dün Türkiye meydan okuyordun sizinle İran'ın dostluğu işiniz görünene kadar sonra zehir saçmaya devam
    Cevapla
  • kobraali 6 yıl önce Şikayet Et
    şunu.unutmayin.komsularin.daima.bir.birlerine.ihtiyac.duyarlar neden.avrupaymis.velisi.delisi size.dil.uzatsinlar.birlik.beraber lik.mertliktir.aleme.rezil.olmayin basınız.dim.dik.olsun.barzanide Allahın kulu.
    Cevapla
  • korler 6 yıl önce Şikayet Et
    turkiye sizingibi bencileri menmun etmek icin deyil halklari menmun etmek icin yapiyor meseb ayrimindan icerde yatan insanlari unutmadik siz buxunuz iste
    Cevapla
  • Hasan huseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Len mikrop başbakanlığında doneminde Türkiyeye düşmanca tavirlarini nasil unuttun.simdi türkıye sevgisi başladı turkiye her zaman irak toprak bütünlüğüne desteklemis yeni anladin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!