Peşmerge 2 tankı imha etti iddiası

IKBY, Kerkük-Erbil karayolu üzerinde bugün Peşmerge ve Irak güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada "10 hummer ile en az 2 tankın imha edildiğini" iddia etti.

GİRİŞ 21.10.2017 06:45 GÜNCELLEME 21.10.2017 09:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

IKBY Güvenlik Ajansı'ndan yapılan açıklamada, "Peşmerge güçleri,  Kerkük'ün Altunköprü kasabası yakınındaki Karabağ köyü civarında kendilerine  saldıran Irak ordusu ve Haşdi Şabi'ye ait 10 hummer ile aralarında M1 Abraham  tipi tankın da bulunduğu 2 tankı imha etti." denildi.

Açıklamada, Irak ordusunun Altunköprü üzerinden Peşmerge güçlerine  saldırıya geçme nedeninin "Irak güvenlik güçlerinin Erbil'in güneyinde yer alan  Kuştepe'ye doğru ilermek istemesi" olduğu ileri sürüldü.

IKBY açıklamasında ayrıca "Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçlerinin  elindeki silahların, terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele amacıyla verildiği ancak  şu anda IKBY halkına karşı kullanıldığı" kaydedildi.

İlk olarak 16 Ekim'de Kerkük'e başlatılan ve daha sonra diğer  tartışmalı bölgelere yayılan askeri operasyonlar neticesinde "3 vilayette  istikrarsızlığın meydana geldiği" iddia edilen açıklamada "Yaklaşık 100 bin sivil  Erbil ve Süleymaniye'ye sığınmak zorunda kaldı. Haşdi Şabi güçleri başta Kerkük  olmak üzere (Salahaddin'in ilçesi) Tuzhurmatu ve (Diyala'nin ilçesi) Hanekin'de   Kürt ve Türkmenlerin evlerini yağmayalıp, bölge sakinleri üzerinde terör  estiriyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda şunlar kaydedildi:

"İstihbarat servislerimiz, 16 Ekim'den bu yana Peşmerge'ye  saldıranların İran için vekalet savaşı yürüten silahlı gruplar olduğunu teyit  ediyor. Bu gruplar Asaib Ehli Hak, Bedir Tugayları, Ketaib Hizbullah, Horosan  Birlikleri, Ali Ekber Tugayları, Horoson ve İmam Ali Birliklerin'den meydana  geliyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • feyz_747 6 yıl önce Şikayet Et
    hollyhood yapımı oyuncak tanklardır yoksa o kafir pkk pyd ypg uşakları başka bişeyden anlamaz pardon teröristlikten anlar çocuk katilliğinden anlar müslüman öldürmeden anlar kafir olmayanı öldürmeden anlar
    Cevapla
  • dogan 6 yıl önce Şikayet Et
    tsk irak ordusna yardim etmeli hava destekli haber vermeli psmergenin yerlerini ani baskin yapilmali havadan, tsk hava ustu istemeli irakdan musul yakinlarina. pesmerge pkk kafirlerin kara ordusudur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...