ABD'nin veto kararına Filistin'den ilk tepki

Filistin yönetimi, ABD'nin Kudüs tasarısını veto etmesine tepki göstererek, bu durumu 'uluslararası topluma saygısızlık' şeklinde niteledi

ABD'nin veto kararına Filistin'den ilk tepki
ABD'nin veto kararına Filistin'den ilk tepki
GİRİŞ 18.12.2017 23:19 GÜNCELLEME 18.12.2017 23:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Filistin yönetiminin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) sunulan ve "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul ettiği" kararın "hukuken geçersiz" sayılmasını öngören tasarının, ABD tarafından veto edilmesine tepki gösterdiği bildirildi.

"ULUSLARARASI TOPLUMA SAYGISIZLIK"

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Devlet Başkanlığı sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin yönetiminin ABD'nin vetosunu "uluslararası topluma saygısızlık" olarak gördüğünü belirtti.

"Vetonun uluslararası konsensüse, uluslararası meşru kararlarla BMGK kararlarına aykırı olduğunu, ayrıca işgalci ve saldırgan İsrail yanlısı olduğunu" vurgulayan Ebu Rudeyne, "Veto, ABD'nin yalnızlaştırılmasını artıracak. Ayrıca uluslararası toplumu kışkırtacak." ifadelerini kullandı.

Ebu Rudeyne, Filistin yönetiminin BM'de ve tüm uluslararası kurumlarda halkının hakkını savunma çabalarına devam edeceğini kaydetti.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul etmesinin ardından BM nezdinde şu ana kadarki en önemli girişim olan BMGK'daki Kudüs tasarısının bugün oylaması yapılmıştı.

Türkiye'nin öncülüğünde Mısır tarafından BMGK'ya sunulan ve "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul ettiği" kararın ilgili Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırı olması sebebiyle "hukuken geçersiz" sayılmasını öngören tasarı, konseyin toplam 15 üyesinin 14'ünün lehte oy kullanmasına karşın ABD tarafından veto edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Mühendis bey 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD'ye karşı yapılan tasarıda ABD'nin veto hakkı var. Bu birleşmiş milletler bi harika dostum.
    Cevapla
  • analiz 6 yıl önce Şikayet Et
    HİÇ üzülme zulmün temsilcisi dünyada dahada yalınız kalacaksınız ama cehenneme giderken hiç yalnızlık hissetmeyecek yanında mısırlı sinsiden arabistanlı top sakallı yahudi sevicilere kadar milyonlarca zalim ve sevicileriyele ebedi azaba müstehak olacaksınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü