İran'dan ilginç 'Afrin' açıklaması!

İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye'nin Suriye'de bulunmasına hukuka aykırı dedi.

İran'dan ilginç 'Afrin' açıklaması!
İran'dan ilginç 'Afrin' açıklaması!
GİRİŞ 24.01.2018 11:15 GÜNCELLEME 24.01.2018 11:15
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Rahim Safevi, Türkiye'nin Afrin operasyonunu değerlendirerek, terör örgütü YPG'nin Suriye'nin milli egemenliğini ihlal ederek Akdeniz'e açılmak için Afrin'i "işgal" ettiğini söyledi.
 

 


''ABD'NİN YENİ YILDAKİ STRATEJİSİ...''

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Türkiye'nin terör örgütü PKK-YPG'ye karşı Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı operasyonuna ilişkin basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Tümgeneral Safevi, "ABD'nin yeni yıldaki ana stratejisinin bölgedeki çatışma alanlarını korumak" olduğunu ileri sürdü. 

''TÜRKİYE'NİN SURİYE TOPRAKLARINDA BULUNMASI HUKUKA AYKIRI''

Safevi, "ABD, 30 bin kişilik bir güç oluşturup Türkiye'nin güneyiyle Irak'ta Kürtler için otonom bir bölge kurmak istiyor. Diğer taraftan Kürtler bunun kalıcı olması için Akdeniz'e ulaşmaya ihtiyaçlarının olduğunu biliyor ve bu yüzden Afrin'i işgal ettiler. Kürtlerin bu hamlesi Suriye'nin milli egemenliğinin ihlaldir. Bize göre Türkiye ve ABD'nin de Suriye topraklarında bulunması hukuka aykırıdır. Suriye ordusu ve devleti buna tahammül etmeyecek" iddiasında bulundu.

YORUMLAR 108
  • Anadolu Kaplanı 6 yıl önce Şikayet Et
    Hösst, acem uşağı. Haddini bil. Suriye de Irak ta Türk yurdudur. Meydanı boş bukdunuz. Kaçılın OSMANLININ TORUNLARI geldi.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu İran dostmu düşman mı ?
    Cevapla
  • savas 6 yıl önce Şikayet Et
    gecen millet yurudugunde turkiye halka uyari yapti iran hukumetinin yaninda oldu. sunlarin yaptigina bak. yaziklar olsun
    Cevapla
  • HakanDE 6 yıl önce Şikayet Et
    eger hala bu kalleslere güvenip is yaparsaniz yaziklar olsun. Bizim orda olmamiz uygun degilde sizin olmanizmi oygun densiz asker gecinen böcek. Asil sizi hizaya getirmek lazimda herseyin sirasi var insallah
    Cevapla
  • Gevzek 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar mantiksiz bir aciklama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti