İsrail, Gazze'yi 24 saatte 300 kez vurdu: 20 ölü

İsrail Savunma Kuvvetleri, operasyonların başladığı günden bu yana İsrail ordusunun Gazze'de 300 noktayı vurduğunu bildirdi.

GİRİŞ 16.11.2012 08:03 GÜNCELLEME 16.11.2012 10:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden yapılan yazılı açıklamada, operasyonların başladığı günden bu yana İsrail ordusunun, Gazze'de 300 noktayı vurduğu, son 24 saat içinde de Gazze'den, İsrail'e yapılan saldırılara misliyle karşılık verildiği kaydedildi.

Saldırı noktalarının imha edildiği ifade edilen açıklamada, İsrail Deniz Kuvvetleri'nin de Hamas hedeflerini sahil şeridinden vurduğu belirtildi.

Demir Kubbe füze savunma kalkanı ile İsrail'in şu ana kadar 130 Hamas füzesini başarıyla havada düşürdüğü savunulan açıklamada, Hamas tarafından Gazze'nin, İran'ın İsrail'e karşı üssü haline getirildiği ve İsrail vatandaşlarını dayanılmaz koşullar altında yaşamaya zorlandığı bildirildi.

Açıklamada, ''İsrail Savunma Güçleri, vatandaşlarını hedef alan terör örgütlerini vurmaya kararlılıkla devam edecektir'' ifadesi de yer aldı.

Gazze güne bombardımanla uyandı: Ölü sayısı 20, yaralı sayısı ise 235 olarak açıklandı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava destekli saldırılarda üçüncü güne girilirken, sabah saatlerinde yeni saldırı haberi geldi. Bir saatten kısa sürede yaklaşık 200 saldırı gerçekleştirildi.

Saldırılarda, Gazze'nin kuzeyindeki el-Kerame, Es-Sudaniyye ve el-Makusi bölgelerinin yanı sıra kentin kuzeybatısındaki İzzeddin el-Kassam tugaylarının hedef alındığı belirtildi. Gazze'nin güneyinde yer alan Tel Heva mahallesindeki İçişleri Bakanlığı binasının da isabet aldığı ve tamamen yıkıldığı öğrenildi.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre Refah, Hanyunus kentleri ile Gazze'nin kuzeyindeki pek çok yerleşim bölgesine de onlarca saldırı gerçekleştirildi.

Öte yandan, Hamas komutanlarından Muhammed Sinvar'ın Gazze'nin güneyindeki evine düzenlenen hava saldırısında bina tamamen yıkılırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

İsrail ordusunca Gazze'nin güneybatısındaki Tel Heva Mahallesi'ne düzenlenen saldırılarda da İHH binasının yakınındaki boş araziye isabet eden füze nedeniyle binada hafif çaplı hasar meydana geldi. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırılarda, pek çok evde maddi hasarın oluştuğu öğrenildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açılamada, düzenlenen saldırılarda ölü sayısının 20'ye çıktığı belirtilirken, yaralı sayısı ise 235 olarak kaydedildi.
 
10 aylık bebek

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 10 aylık bebek Hanin Tafiş'in, İsrail'in Gazze kentinin doğusuna düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
Hamas'tan karşılık

Hamas'ın, İsrail saldırılarına karşı füzelerle verdiği karşılık sonucu 3 İsrail askerinin öldüğü, 6 askerin de yaralandığı ileri sürüldü.

Öte yandan, İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılar üzerine, Gazze Şeridi'nden İsrail tarafına atılan roket sonucu 3 İsrail askeri yaralandı.

Hamas ateşkesi kabul etmiyor

Hamas, İsrail ile mevcut durumda herhangi bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini bildirdi.
 
Saldırı adını Tevrat'tan alıyor

İsrail Ordusu, Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıya ''Bulut Sütunu'' ismini verdi. Bulut sütunu, Tevrat'ta İsrailoğulları'na yardımı simgeliyor.

YORUMLAR 3
  • g.z.m 11 yıl önce Şikayet Et
    üstad necip fazıl tarif etmiş,. yahudiler mi dediniz? onlar, yumurtalarını pişirmek için dünyayı ateşe vermekten çekinmeyen lanetlilerdir !
    Cevapla
  • M.ALİ KARADOĞU 11 yıl önce Şikayet Et
    korkaklar sürüsü. kahpe,kalleş ve korkak bir ordu. elleri bağlı bir adamın üstüne bir taburla gidiyorsunuz. kutsal "bulut sütunu" üstünüze devrilecek hepiniz gebereceksiniz. ALLAH'ın gazabı yakındır inşALLAH. bu bir savaş olamaz;orantısız,zalim, hain, ahlaksız ve korkak bir katliam,"soykırım infazı"... zalimler cehennemi hak etmiştir...
    Cevapla
  • M.ALİ KARADOĞU 11 yıl önce Şikayet Et
    üç bin kez helak olası devlet. kahpe,kalleş ve korkak bir terör bu. bu bir savaş değil,süikast,katliam. elleri bağlı bir kişinin üstüne bir taburla giden korkaklar sürüsü. ama bekleyin o "bulut sütunu" üstünüze devrilecek.topyekün altında gebereceksiniz. ALLAHın gazabı yakındır inşALLAH. amin amin amin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor
MİT teröristlere göz açtırmadı: 9 terörist yakalandı, 16 terörist etkisiz hale getirildi