Esed'in askerleri yaralılara bile işkence ediyor

Suriye askerlerinin, ülkede kadın ve çocuk ayrımı yapmadan halka yönelik işkenceleri sürüyor. Sahra bir hastaneye baskın yapan Esed'e bağlı askerler, tedavi gören yaralılara bile işkence ediyor.

GİRİŞ 31.12.2012 13:54 GÜNCELLEME 31.12.2012 15:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hakaret ettikleri yaralıları öldürmekle tehdit eden askerler, yüzlerine tekme atmayı ihmal etmiyor.

Sosyal Paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde Esed'e bağlı askerler yaralıların tedavi gördüğü bir sahra hastanesine baskın yaptıkları görülüyor. Askerler, yerde yatan ve çocuğunun ağır yaralı olduğu sivillere ilk olarak kendilerini tedavi eden doktorun ismini soruyor. Cevap alamayınca kızan askerler, yaralılara tekmelemeye başlıyor. Çevreyi didik didik aradıktan sonra silah bulamayan askerler, ağır hakaret ettikleri yaralılara,"Silahlar nerede ? Burada sizi yakacağız. Burada gömüleceksiniz." tehditleri savuruyor. Askerler, sıva ustası olduğunu söyleyen bir kişinin "bombardımandan yaralandım" demesi üzerine kendisi tekmelemeye başlıyorlar. Başka bir yaralıya, "senin bıyıkların nerede hayvan" diyerek hakaret eden askerler şahsın yüzünü ayakları ile ezmeye çalışıyor.

Baskın yapılan sahra hastanesinde yaralıların akıbeti ise bilinmiyor. Kan donduran görüntüler Esed'e bağlı askerlerin yaralı sivillere bile acımasızca işkence yaptıklarını gözler önüne seriyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 6
  • ahmet enes 11 yıl önce Şikayet Et
    nasıl toplum olmuşuz?. bir sanatçı veya futbol maçı için yüzlerce yorum yapılır.bu görüntüler için sırf kınamak ve kabul etmemek için yorum yapılmalıydı.gidip savaşamıyoruz.hiç olmazsa beddua edelim.israilin köpek askerlerini suratları gibi bu askerler.ve özellikle sakallı mücahitlere saldırıyorlar.bunlara sessiz kalan da hesap verecektir.medeni avrupa ve özgürlük ülkesi amerika da dahi.
    Cevapla
  • mikail 11 yıl önce Şikayet Et
    nurettin gül abimiz. şiir gibi yazıyorsun, az kelime ile çok şey anlatan ustaların yolundan gitsen ne tatlı olur, ne lezzetli. yoksa boşver ulan ne kadar uzun,öncesini unutturan, karışık konuşursan bu millet o kadar seni büyük adam bilir diyen nazımcıktan ne farkın kalır... değil mi üstadım? hürmetlerimle.
    Cevapla
  • nur dülger 11 yıl önce Şikayet Et
    bazıları. baktıki kuranı kerim kendisi kadar dünyanın öbür ucunda yaşayan müslüman kardeşimin yükünü de üstüne yüklüyor mesul kılıyor. ha türkiyede ha başka bir ülkede katliam ,tecavüz, dine hakaret yakasına yapışıyor, başka kaynaklarda teselli bulup buna karışmayı ifrat olarak kabul edip rahatlamayı umuyor ama bu vatan işgal altındayken çıplak ayağı ile savaşmaya koşturan bir deri bir kemik insanlara biz kahraman dedik ifrata kaçmış gelmiş. demedik hey hat hey hat
    Cevapla
  • nurettin gül 11 yıl önce Şikayet Et
    kuvve i gazabiyenin ifrat mertebesi. ve keza, kuvve-i gazabiyesi hadd-i vasatı tecavüz ederse, hayat-ı içtimaiyenin hem yüzünü, hem astarını yırtar, altüst eder.ve keza, kuvve-i gadabiyenin tefrit mertebesi, cebanettir ki korkulmayan şeylerden bile korkar. ifrat mertebesi tehevvürdür ki, ne maddî ve ne mânevî hiçbir şeyden korkmaz. bütün istibdadlar, tahakkümler, zulümler bu mertebenin mahsulüdür. vasat mertebesi ise şecaattir ki, hukuk-u diniye ve dünyeviyesi için canını feda eder, meşru olmayan şeylere karışmaz.
    Cevapla
  • nur dülger 11 yıl önce Şikayet Et
    eyy müslümanım diyenler utanın . ALLAH kuranı kerimde size ne oluyorda zulme uğrayan yerlerinden sürülenler için savaşmassınız diyor. bırakın savaşmayı onlar için üzülmemizi bile çok gören müslümanlar siz bu drumda olsaydınız ve müslümanlardan tık yok bu zulümden kurtulmak için amerikasınada avrupasınada sarılmazmıydınız bunlar gerçekten sizin dediğiniz gibi amerikaya sarıldıysa sizden çıt çıkmayan müslümanların değilmidir asıl suç. kuranı kerimde buyrulduğu gibi ALLAHım bize indinden müminlerden bir kurtarıcı gönder diye yalvardılar yıllarce baktılar siz onlariçin bir şeyler yapmanın ekonomik hesabının içinden çıkamadınız .bu sefer ALLAHım bize bir kurtarıcı gönderde ister amerikalı ister avrupalı olsun dediler. ALLAH bu durumdan mesul olan hiç kimseyi affetmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV