Kılıçdaroğlu: Ne işimiz var Suriye'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye konusunda hükümetin iyi bir politika yürütmediğini savundu.

Kılıçdaroğlu: Ne işimiz var Suriye'de
Kılıçdaroğlu: Ne işimiz var Suriye'de
GİRİŞ 30.05.2013 00:18 GÜNCELLEME 30.05.2013 00:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin birçok il ve ilçesinden davet edilen muhtarlarla WOW Hotel'de akşam yemeğinde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, partisinin muhtarlarla ilgili meclise sunduğu kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Burada muhtarlara hitap eden Kılıçdaroğlu, "Muhtarları dinledik ve çözüm haline getirdik. Bu kitaptaki taahhütler bizim taahhütlerimizdir. Burada söz konusu olan vaatler için CHP olarak biz kanun teklifimizi meclise verdik. İktidar partisi 'evet' derse bunların tamamı yasalaşacaktır. Demokrasinin en saf ve en doğru tecelli ettiği seçimler muhtarlık seçimleridir. Muhtarlar kendi propagandasını yapar. Arada kimse yoktur. Milletvekilliği böyle değil. O nedenle bizim seçim kanununun değişmesi lazım" dedi.

"SÜRECE KARŞI OLUP DA NE YAPTIK"

CHP'nin çözüm sürecine karşı olduğu iddialarını yalanlayan Kılıçdaroğlu, "Bir süreç konusu yaşıyoruz. Kimisi barış süreci diyor, kimisi çözüm süreci diyor. Adına ne derlerse desinler. Bu ülkede yaşayan 76 milyon vatandaşın ortak arzusu bu ülkede terörün bitmesi ve silahların susmasıdır. Ben bizzat sayın Başbakan'a gittim. Bu sorunun nasıl çözülmesi gerektiğini kendisine anlattım. Yöntemini de söyledim. Parlamentoda komisyon kuralım ve her siyasi partiden eşit sayıda milletvekili olsun, kanaat önderi olsun dedim. 30-35 yıldır bu iş silahla çözülmüyor. Çözümlemesinin nedeni de siyaset kurumunun üstüne düşen görevi yapmamasıdır. Bir süreç başladı. Ne olduğunu kimse bilmiyor. Biz kaygılarımızı dile getiriyoruz. Kaygıları dile getirmek barışa karşı olmak anlamında değildir. Zaman zaman CHP'nin sürece karşı olduğu propagandası yapılır. Sürece karşı olup da ne yaptık? Bir şey mi yaptık? Bu tür propagandalara da inanmamanızı isterim. Bizim arzu ettiğimiz, bu ülkede huzurun ve barışın gelmesidir. Sayın Başbakan konuşmuyor, 'bana güvenin' diyor. İyi de ben sana güvenmek zorunda mıyım? Sana güvenmem için senin düşünceni bilmem lazım. Biz bir şeye destek vermek istersek önce onu bilmek isteriz. Bu da benim en doğal hakkım" diye konuştu.

"SURİYE'DE BİZİM NE İŞİMİZ VAR"

Hükümetin Suriye politikalarını eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Suriye konusunda iyi bir politika gütmüyoruz. Ne işimiz var bizim Suriye'de? Suriye'de yaşayanların akrabaları Türkiye'de. Türkiye'de yaşayanların akrabaları Suriye'de. Biz neden dışarıdan terör örgütlerini getirip, eline silah verip Türkiye'de eğitip Suriye'ye göndererek, 'Git kardeşini öldür' diyoruz? Bir yerde yangın varsa yangının üzerine söndürmek için suyla gidilir. Biz benzinle gidiyoruz, yangını biraz daha parlatıyoruz. Sonunda fatura bizim vatandaşlara çıkıyor" ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI KALDIRILSIN"

Yüzde 10 seçim barajının kaldırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'ye kanun teklifi sunduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Biz 19 maddelik özgürlük ve demokrasi bildirgesi yayınladık. Yüzde 10 seçim barajı kaldırılsın dedik. Dün yüzde 10 seçim barajı kaldırılsın diye kanun teklifimizi TBMM Genel Kurulu'na indirdik. Adalet ve Kalkınma Partisinin oylarıyla reddedildi. Bu nasıl demokrasidir? Yüzde 10 seçim barajı Kenan Evren'in, 12 Eylül'ün eseri. Hani siz darbeye karşıydınız, hani demokrasiyi savunuyordunuz, hani millet iradesine saygılıydınız? Neden siyasi partiler gülle yoluyla parlamentoya gelsin. Kaldıralım yüzde 10 barajını, vatandaş hangi partiye oy veriyorsa gelsin versin" dedi. Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından muhtarlarla yemek yiyip, sohbet etti.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • güllü aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel konuşuyor bu adam. CHP'nin suriyedeki terör örgütleriyle birlikte REYHANLIYI kana buladığını artık tüm dünya biliyor, chp'nin memleketin geleceğine dair hiç bir iyilik istemediğin tüm vatandaş öğrendi, çözüm sürecine, kan dökülmemesine karşı CHP'nin nasıl ihanet edeceğini merakla ve endişeyle bekliyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı