Şahin: Bingöl'deki tecavüze sessiz kalmayacağız

Bingöl'ün Solhan ilçesinde 5 uzman çavuşun 16 yaşındaki bir kıza cinsel istismar ve tecavüzde bulundukları iddiasıyla haklarında soruşturma açılmasından sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, olaya sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Şahin: Bingöl'deki tecavüze sessiz kalmayacağız
Şahin: Bingöl'deki tecavüze sessiz kalmayacağız
GİRİŞ 19.06.2013 11:53 GÜNCELLEME 19.06.2013 11:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Solhan ilçesinde 2 yıl önce 16 yaşındaki E.A adlı bir kıza cinsel istismarda bulundukları ve tecavüz ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma açılan ve tutuklandıktan sonra serbest bırakılan 5 uzman çavuş ile ilgili haberlerin medyada yer alması üzerine olaya tepkiler attı. Sosyal medyada da olayla ilgili tepkiler paylaşıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de Twitter'daki hesabından, "Bingöl'deki tecavüze sessiz kalmayacağız. Arkadaşlarım konunun tüm ayrıntılarını öğreniyor. Gerekirse Bakanlık olarak müdahil olacağız" diye yazdı. Bakan Şahin daha sonra attığı mesajda ise, "Bingöl'deki tecavüze sesiz kalmamak için Aile Bakanlığı hukuk müşaviri ve uzmanları şu anda Bingöl'deler. Biz burada çocuğun yanında tarafız" dedi.

Bingöl Milletvekili BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ise Twitter'da, Bingöl'de lise öğrencisine düzmece senaryolarla müebbet hapis veren adaletin tecavüzcüleri serbest bıraktığını ileri sürerek, "Adaletiniz de, insanlığınız da batsın.Bingöl'de kitlesel bir tepki için il teşkilatımızla konuştum. Yarın (bugün) bir planlama için toplantı yapılacak" die yazdı.

UZMAN ÇAVUŞLAR TUTUKSUZ YARGILANACAK

Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde yaşayan 16 yaşındaki E.A, yaklaşık 1 ay önce Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, 2 yıl önce uzman çavuş Y.A tarafından cinsel istismara uğradığını, daha sonraki tarihlerde defalarca uzman çavuş Y.A ve arkadaşları İ.Y, M.T, M.K ve soyadını bilmediği H. adlı uzman çavuşların cinsel istismar ve tecavüzüne uğradığını belirterek, söz konusu kişilerden şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmalarını istemişti. Başvurudan sonra açılan soruşturma kapsamında tutuklanan 4 uzman çavuşun bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. E.A'nın avukatı Canan Çakabay, E.A için savcılıktan korunma talebinde bulunurken, savcılık soruşturma ile ilgili gizlilik kararı aldırmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • TUBA PLT 10 yıl önce Şikayet Et
    hadımlık yasası. hadımlık yasası çıksa keşke !!! nerdeee
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik