Ak Parti'den 350 bin kişilik ilçeye başörtülü aday

Ak Parti'nin Konya'nın en büyük ilçelerinden olan Meram'da Belediyesi Başkan Adayı Fatma Toru oldu. Toru'nun hikayesi hayli ilginç...

Ak Parti'den 350 bin kişilik ilçeye başörtülü aday
Ak Parti'den 350 bin kişilik ilçeye başörtülü aday
GİRİŞ 21.01.2014 13:14 GÜNCELLEME 22.09.2018 12:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ak Parti'nin başörtülü başkan adaylarından biri olan Fatma Toru'nun hikayesi oldukça ilginç... Başörtüsü sebebiyle kamuda çalışabilme konusunda mağduriyet yaşayan Toru'ya Refah Partisi'yle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Halil Ürün döneminde işe alınmış. 1996 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi'nde Harita ve Kadastro Mühendisi olarak göreve başlayan Toru, başarılı kariyeri ile dikkat çekiyor.

Kasım ayı başında Meram Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Toru, 18 yıldır belediyecilik hizmetlerinde aktif görev yaptı. Toru 3 yıl Büyükşehir Belediyesi'nde 15 yıl da Meram Belediyesi'nde Harita ve Kadastro Mühendisi olarak çalıştı.

Bugün Ak Parti tarafından resmen başkan adayı olarak açıklanan Toru'nun uzmanlık alanının kentsel dönüşüm alanı olmasının aday olarak gösterilmesinde etkili olduğu öğrenildi.

İşte Fatma Toru'nun özgeçmişi:

Fatma Toru 1972 yılında Konya'da doğan Toru, lise öğrenimini Konya Atatürk Lisesinde tamamladı. Toru, 1994 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2013 yılında Aksaray Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlayan Toru, evli ve 2 çocuk sahibidir. Toru iyi derecede İngilizce biliyor.

EĞİTİM BİLGİLERİ

1986-1989 Konya Atatürk Kız Lisesi

1989-1994 Selçuk Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Harita ve Kadastro Mühendisliği

2010-2013 Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Harita Mühendisliği Anabilim dalındaki Yüksek Lisans tezi teslim aşamasında

2013 Sermaye Piyasası Kurulu Lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı

İŞ DENEYİMİ VE TECRÜBESİ

1996-1999 Konya Büyükşehir Belediyesi Harita ve Kadastro Mühendisi

1999-2003 Meram Belediyesi Kontrol Mühendisi, Müdür Yardımcısı

2003-2008 Meram Belediyesi Harita-Emlak ve Kamulaştırma Müdürü

2003-2008 Meram Belediyesi Encümen üyeliği

2003-2013 Meram Belediyesi kıymet takdir komisyonu ve uzlaşma komisyon üyelikleri

2006-2009 Meram Belediyesi Yenice mahallesi Konevi Kentsel Dönüşüm projesi

2008-2013 Meram Belediyesi Çaybaşı Kentsel Dönüşüm projesi

2010-2013 "İmar uygulamalarında bir araç olarak kentsel dönüşüm ve model önerisi" üzerine tez çalışması ve bu konuda akademik çalışmalar ve araştırmalar...

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Metin Sayhan 10 yıl önce Şikayet Et
    MERAM İÇİN İSABETLİ BİR ADAY. Fatma Toru'nun iş hayatına bakacak olursak 18 yıldır belediyecilik hizmetlerinde aktif görev yapmış. 3 yıl Büyükşehir Belediyesi'nde 15 yıl da Meram Belediyesi'nde Harita ve Kadastro Mühendisi olarak çalışmış. konya merkez ilçelerine bakacak olursak en kötü duruma sahip ilçe, yıllardır hiç değişmemiş ve özelliklede kentsel dönüşümde en yavaş ilçenin meram olduğu manidardır. Dolayısıyla Fatma Toru'nun Uzmanlık alanının kentsel dönüşüm alanı olmasının aday olarak gösterilmesindeki en büyük etki olduğunu zannediyorum.
    Cevapla
  • OĞUZHAN 10 yıl önce Şikayet Et
    EVET MHP NİN SİYASİ DURUŞU YETER(!!!). Ülkeyi batırma, bankaları batırma, ırkçılık yapma, 0(sıfır) proje elde var sıfır. ŞEHİTLER GELMEYİNCE ELİNDEN EMZİĞİ ALINAN BEBEK GİBİ OLDULAR. HABİRE MIZMIZLANIYORLAR. İnşallah Pkk da bitince neyi İSTİSMAR edeceksiniz merak ediyorum!
    Cevapla
  • yalnız kurt 10 yıl önce Şikayet Et
    MHP nin mecliste ki SİYASİ DURUŞU bile yeter de artar bile. MHP olmasaydı AKP+BDP+CHP el ele PKK lılara genel af çıkartıp sokağa salmıştınız bile....MHP olmasaydı AB ye yaranabilmek için KIBRIS tan vazgeçmiştiniz bile...Bu arada MARMARAY projesini ilk çizdiren ve ön fizibilite çalışmasını yaptıran zamanın MHP li ULAŞTIRMA BAKANI ENİS ÖKSÜZ dür..Karadeniz sahil yolu projesinin %80 i akp iktidara gelmeden önce tamamlanmıştır...akp de geriye kalan %20 yi tamamlayarak açılışı yapmış...Başbakan açılış konuşmasında BİZİM YAPTIKLARIMIZI MUHALEFET HAYAL BİLE EDEMEZ demiştir.....Halbuki yolun %80 i kendilerinden önce yapıldığı halde...
    Cevapla
  • ahmet üresin 10 yıl önce Şikayet Et
    merama yazık olmuşmuşmuş... şuan ki başkan ne yaptıda konyaya hizmet etti o kadar diyorsunuz.. konya merkez ilçelerine bir bakın en kötü duruma sahip ilçe, yıllardır hiç değişmemiş ilçe hangisi, meram tabiki. başkan bir cuma çıkışında halktan talep soruyor 3 yıl önce (kurtuluş mah.): halk çocuklar için park istiyor, yerimiz yok bana yer gösterin diyo.. halk şu yolları bi düzeltin, şu kentsel dönüşümü yapın v.s. bunada paramız yok diye cevap veriyor. bunlardan sonra da bizim cevabımız seçimde aday olursan bizimde oyumuz yok... birde kefil olduğu inşaat firmalarının dolandırma olayı var.. eylel yapanları unutmayın.. kalaycı yeniden aday olsaydı akp kazanamazdı..
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    BURADA BAZI ARKADAŞLAR MERAMI KOYUN SANIYOR.BEN SAMSUNDAN MERAMDA KOYUN GÖREMİYORUM.ÇAMUR ATAN BÖCEKLER GÖRÜYORUM.. tek söz doğru merama böyle düşünceler yakımıyor merama yazık oluyor.samsundan ben böyle gördüğüm halde meramlı göremiyorsa yazık çok yazık.siz bana 15 yıl içinde mhpnin çakmış olduğu bir çivi gösterin.sonrada bu bayana muhalif olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı