Emine Ülker Tarhan da Kamer Genç'e özendi

AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, “CHP'nin bazı kadın milletvekilleri şiirsel konuşsalar da içerik olarak, üslup olarak maalesef son derece saygısızlar” dedi.

Emine Ülker Tarhan da Kamer Genç'e özendi
Emine Ülker Tarhan da Kamer Genç'e özendi
GİRİŞ 22.01.2014 23:29 GÜNCELLEME 02.04.2021 14:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

HSYK Yasa Teklifi'nin görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın Bekir Bozdağ'a dönerek, "Bugün itibariyle siz bu metin ile aslında yargıya el koyuyorsunuz. Sizin yaşınız yeter mi bilmem ama darbeciler de bir zamanlar yargıya el koymuştu, siz hatırlıyor musunuz? Ben hatırlıyorum" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Emine Ülker Tarhan, konuşması esnasında AK Partili Mehmet Metiner'e dönerek, "Sen sus, çünkü hukuk bilmiyorsun, hiçbir şekilde konuşma, hakkın yok buna" ifadelerini kullandı.

"Darbe yaygarası ile darbe yaptınız. Ne deyim ben size yahu, ne deyim, şimdi bir farkınız var mı sizin darbecilerden?" ifadelerini kullanan Emine Ülker Tarhan, demokrasilerde evlatlıktan red diye bir denetim müessesesi olmadığını söyleyerek, "Size burada bir şeyler öğretmekten yoruluyorum. ‘Siz hepiniz oradaydınız be' diyor Başbakanınız müthiş üslubu ile katılıyorum Başbakanınıza, hepiniz oradaydınız be, oradaydınız" dedi.

Sataşma olduğu gerekçesi ile söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, "Bir kadın parlamenterin hitap tarzında yahu be gibi kelimeleri kullanmasından dolayı memnuniyetsizliğimi belirtmek isterim. CHP'nin bazı kadın milletvekilleri şiirsel konuşsalar da içerik olarak, üslup olarak maalesef son derece saygısızlar. Burada sadece bağırıyorsunuz, çağırıyorsunuz, hakaret ediyorsunuz, ama hiçbir netice alamıyorsunuz. Lütfen proje yapın, üretin ve halkın karşısına gelin, Mart'ta hep birlikte görüşürüz" diye konuştu.

Emine Ülker Tarhan'ın kendisine yönelik sözleri üzerine söz alan AK Partili Metiner'in Emine Ülker Tarhan'a cevap verdiği konuşmasına CHP'li milletvekilleri masalara vurarak tepki gösterdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Hamza Karaaslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah biliyor ya. bende senden senin benden nefret ettiginden cok daha fazla nefret ediyorum Bu millet sizi sandiga yine gömecektir insAllah (Amin)
    Cevapla
  • Ahmet S. SARI 10 yıl önce Şikayet Et
    köy ağası kılıklı... Bu kadının adap,ahlak,karakter bakımından vekilliğe yakıştığını düşünen bir chpli varsa bravo diyorum. Kadın resmen köy ağası gibi. Ve birde hukukçu olmuş kritik görevler almış. Yazıklar olsun böyle militan zihniyetli tiplere.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP Lİ NE YAPSA NORMAL ? ÇÜNKİ DÜŞÜNME YETENEKLERİ YOK :. Bunlardan millet vekili nasıl oldu hala kimse anlayamadı bunlardan odacı bile olmaz çünki kapıyı açık unutur.?
    Cevapla
  • Furkanr 10 yıl önce Şikayet Et
    YETERR. ALLAH bu ülkeyi kısa zamanda chp belasından kurtarsın chp ye oy veren %25 lik kısmı da ıslah etsin müslümaanım diyen biri nasıl chp ye oy verebilir
    Cevapla
  • onur bozkurt 10 yıl önce Şikayet Et
    içlerinde adama benzer var mı ki ?. hepsi şovmen hepsi mikser hepsi dalavereci ve militan zihniyet ! en akıllıları KAMER işte ! çamurla karalamayla şaklabanlık yaparak OY alacaklarını sanıyorlar ZAVALLILAR ! 30 martta yine ŞAMAROĞLANI edeceğiz bekleyinnnnnnn !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…