Adana'da seçimin sonucunu değiştirecek şaibe

Tutanakla tespit edilen ve Yüksek Seçim Kurulu'na iletilen yasa ihlali, sonuçları etkileyebilir.

GİRİŞ 01.04.2014 07:37 GÜNCELLEME 01.04.2014 15:15
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Adana Yüreğir'de tutanakla tespit edilen bir olay ve kamera görüntüleri, seçimde şaibe olduğu iddiasını kuvvetlendirdi. Yüksek Seçim Kurulu'na iletilen ihlal, sonuçları etkileyebilir. AK Parti Adana Büyükşehir adayı Abdullah Torun oyların yüzde 31.87'sini alırken, MHP adayı Hüseyin Sözlü yüzde 33.02 oy oranıyla birinci oldu.

Ancak seçim sırasında yaşanan olaylar ve kamera görüntüleri şaibeye neden oldu. Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu'nda bulunan Yüreğir 1 ve 2 nolu Oy Toplama Merkezi'ne gelen oy torbalarından 300'e yakın sandık sonucu Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilirken AK Parti oylarının BDP'ye, CHP oylarının ise MHP'ye yazıldığı öne sürüldü.

Ayrıca İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda oluşturulan Seyhan 3. Bölge Oy Toplama Merkezi'nde görevli hakim Remzi Nazlıcan'ın yoruldukları ve üşüdükleri iddiasıyla veri girişlerinin yapıldığı salonu ve oy torbalarının bulunduğu zemin kattaki depoyu kilitleyip, mühürledikten sonra gittikleri öğrenildi.

Hakim Remzi Nazlıcan ve ekipteki üyelerin salonu terk edip, gittiğine dair görüntüler kameraya yansırken tartışmalara da neden oldu. Yaşanan olay görevlilerce tutanakla tespit edildi. Mahalli İdareler Seçim Mevzuatı'na göre, "Sandık kurullarından gelen sonuç tutanaklarının, ilçe seçim kurullarınca birleştirilmesi ve seçim sonuçlarının belirlenmesi işlemleri, açık ve aralıksız olarak yapılır" denmesine rağmen, hakim Remzi Nazlıcan başkanlığındaki ekibin görev yerini terk etmesi, o bölgedeki seçimin iptalini gündeme getirdi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 13
  • Fener Bahçe 10 yıl önce Şikayet Et
    E-seçim. Gelinen aşama, oy kullanımı sırasında ve sonrasında yaşanan sıkıntılar gösteriyor ki artık seçimlerin ELEKTRONİK ORTAMDA yapılması gerektiği. Şöyle ki; Seçmenler belirlenecek, YSK özel sistem kuracak, sandık sistemi gibi A okulunun 1. odasında 1000 seçmen, geçecek tablet bilgisayarın başına dokunmatik ekran, (banka sıra alma sistemi gibi) "Oyunuzu hangi partiye vermek istiyorsunuz" diye bir soru çıkacak karşısına, altta partiler, amblemleri, adayı, vb. özellikleri olacak adam A partisi diyecek tıklayacak oy aynı anda YSK'nın özel sistemine güvenli bir şekilde girecek ve an an sonuçlar % oranı ve rakam şeklinde yansıyacak, oy verme işlemi bittiği anda E-ortamda hangi tabletten(sandık) kaç oyun, kime çıktığı, oy oranını belirler istatistikler YSK tarafından canlı yayında açıklanacak ve kazanan parti belli olacaktır, günümüz teknolojisinin buna el verişli olduğu aşikardır, o kadar pusula, zarf basılıp milyarlarca para ve zaman harcanmasına gerek kalmadan çözülecektir.
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 10 yıl önce Şikayet Et
    ne büyük suç işlemişler. oylara müdahale mi etmişler. sadece oy sayımına ara vermişler. sizin yaptıklarınız yanında zemzemle yıkanıyor.
    Cevapla
  • Kement 10 yıl önce Şikayet Et
    Ankarada oy sayımı. yapanların zarfı açarken kalemle karaladığı şeklinde birçok itirazlar ve tartışmalar olmuş. iptal edilen oyların bazılarının üzerinde anlamsız şekilde karalanmış. belli ki sayımda karalanmış. Bir müşahitten alıntı.
    Cevapla
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    İptal edilen oylarin nedenleri.. Aslında Ysk iptal edilen oyların nedenlerini takip etmeli, cunki acıklanan rakamlara göre iptal edilen çok fazla oy var, oyların acılması ve sayımı esnasında oy pusulalarına gizliden hile ile leke bulastırma, başka ülkelerde en bilinen yöntem aslında, Aslında gecersiz olan oyların hepsi her parti yetkililerinin ve bagımsız yetkililerin bulundugu ortamda incelenmeli, bunlar sınıflandırılmalı ve bu sekilde vatandaslar da bilinclendirilmelidir. Bunu ysk göstermelidir.
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 10 yıl önce Şikayet Et
    yüzbin kere yeter desek bunları duymak istemesek . bu ülkede o yoz tutucu kafalar değişmedikçe zihniyet devrimi gerçekleşmedikçe bu tür olaylar ve başka başka şaibeler yaşanmaya devam edecektir. bizler de bu durumu değiştirmediğimiz için kıvranıp duracağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede