Bülent Arınç'tan Haluk Koç'a Hakan Fidan yanıtı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, CHP'li Haluk Koç'un Hakan Fidan Fidan'la ilgili açıklamalarını "cehalet" olarak yorumladı.

GİRİŞ 10.03.2015 00:14 GÜNCELLEME 10.03.2015 10:12
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Bülent Arınç, Hakan Fidan'ın tekrar MİT Müsteşarlığı'nda görevlendirilmesiyle ilgili soruları yanıtladı.

"BU KADAR DA CEHALET İLİM TAHSİLİYLE OLUR"

CHP Sözcüsü Haluk Koç'un Hakan Fidan ile ilgili açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorulan Arınç, şöyle konuştu:

"Çok konuşan ama boş konuşan insanlar üç, dört tanedir. Bunlardan bir tanesi de o kişidir. Soyadının öyle çok iddialı olduğuna bakmayın aslında boş konuşan, ağzına geleni söyleyen, hakaretten başka bir şey bilmeyen bir garip siyasetçidir. Her kamu görevlisi milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrılabilir. Geri dönüşleri de mümkündür. MİT Müsteşarının aday adaylığından sonra geriye dönmeyeceğini bir partiye üye olmakla da alakası yok. Aday adaylığını koyan bir insan otomatikman partiye üye olmak durumunda değil. Kişi, ben aday adaylığından vazgeçiyorum diyecektir. Ona onay veren makam da eski görevine iade edecektir. Bu işlem de tamamlanmıştır. Şimdi o konuşan kişi bu adam aday adayı oldu. Bu partiye de üye oldu. Artık geri dönemez derse cehaletini ortaya koyar. Bu kadar cehalet de ancak ilim tahsiliyle mümkündür"

HALUK KOÇ NE DEMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Koç, eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığını geri çekmesi ile ilgili yazılı açıklama yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin istihbarat örgütü başkanlığından istifa ederek bir siyasi partiye kaydını yaptıran ve milletvekili adayı olduğunu açıklayan Hakan Fidan, bugün bir açıklama daha yaparak üyesi olduğu iktidar partisinin milletvekili adaylığından da çekildiğini duyurdu. Birçok oyun ve pazarlığı içerse de milletvekili adaylığından çekilmek Hakan Fidan'ın hakkıdır ama herkes şunu çok iyi bilmelidir ki bir siyasi partiye üye olan Fidan yeniden MİT Müsteşarlığına getirilemez ve getirilmemelidir."

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 58
  • T.COŞKUN 9 yıl önce Şikayet Et
    AKP HARİÇ CHP,MHP,HDP VEYA BAŞKA HERHANGİ BİR PARTİNİN TEK BAŞINA VEYA KOALİSYON OLARAK İKTİDARI ELE GEÇİRME ŞANSLARI SİZCE YÜZDE KAÇTIR??BEN SÖYLEYEYİM...SIFIR(0)...ONLARDA FARKINDALAR..PEKİ BUNLARIN ŞU ANDA İÇİNE DÜŞTÜKLERİ DURUM NE???RESMEN "HALİSÜNASYON"GÖRMELERİ..NEYMİŞ??"PARTİ KAPATILACAKMIŞ..SOKAKTA YÜZ KİŞİYE SOR,BİR KİŞİ KAPATILIR DESİN ADIMI DEĞİŞTİRİRİM.13 YILDIR HER SEÇİMDE KAFALARI ÖNÜNE DÜŞEN BİR MUHALEFETİN SEÇİMLERE 90 GÜN KALA SÖYLEYECEKLERİ VEYA VAAT EDECEKLERİ BİR ŞEYLERİN OLMAMASI NE KÖTÜ..BU PARTİLERE HALA OY ATMAYI DÜŞÜNEN SEÇMENE AKLIMA ACIMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY GELMİYOR..NEYMİŞ??PARTİ KAPATILACAKMIŞ...MIŞ MIŞ DA MIŞ MIş..
    Cevapla
  • Mguney 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Arınç bunlara cahil denmez Cahil insan bilmediğini bilir.Bilmediğini bilmeyip konuşana ne denirse ............Bunlara O denir.
    Cevapla
  • Adnan 9 yıl önce Şikayet Et
    Koçum benim, sevsinler seni :)
    Cevapla
  • sivas58 9 yıl önce Şikayet Et
    Haluk sizi takan kim fazla konuşma
    Cevapla
  • MİT gibi önemli bir kurum 9 yıl önce Şikayet Et
    ne döndü bilmiyorum ama MİT gibi önemli bir kurumun yönetim kurulu olması gerek bence! Aynı RTÜK gibi olmasa da muhalefetten birer üyeninde olduğu MİT Başkanının altında olacak şekilde bir alt kurul olmalıdır. Zira şu an Fidan siyasi görüş ve tercihini apaçık ilan ederek tarafsızlığını yitirmiştir. Şık ve etik olanı başka birinin bu göreve atanmasıdır. ŞIK ve ETİK olanı diyorum ama at gözlüğü takanlar anlamayabilir.
    Cevapla
  • ben 9 yıl önce Şikayet Et
    mit zaten başbakanlığa bağlıdır. tarafsızlık da ne demek. zaten kurumun taraf olması gerekiyor
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    dostum onu zate geiren tayyip erdoğa değilmi? e tarafsızlığından bahsediyorsun sen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı
ABD'den İsrail'e Suudi Arabistan uyarısı