Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu

Özgürlükçü Hukukçular Derneği'ne (ÖHD) bağlı avukatlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu
Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 04.08.2015 12:36 GÜNCELLEME 04.08.2015 12:55
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sunulan dilekçede, "MHP'nin 03 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı'nda Devlet Bahçeli, “Boğazda yalılarda oturup viskisini yudumlayıp oyunu HDP'ye veren şerefsizler şimdi HDP ile koalisyon kurun" diyerek HDP'ye oy veren seçmene açıkça hakaret etmiştir.Devlet Bahçeli'nin bu beyanı düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilemez. Şüphelinin siyasi kimliği, etki alanı, sosyal kişiliği dikkate alındığında halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği, şüphelinin fiili ile halkın bir kesimini aşağılamak suçunu işlediği açıktır" denildi.

"Hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında soruşturma yapılarak, Bahçeli'nin dokunulmazlığının kaldırılması talepli fezleke hazırlanıp TBMM'ye bildirilmesi ve hakkında kamu davası açılmasını talep edildi.

YORUMLAR 30
  • kanuni 8 yıl önce Şikayet Et
    çok taraflısınız ben ak partiye oy veren birisi olarak diyorum ki siz bu tarz davranışlarınızla ak parti siyasetine çok zarar veriyorsunuz
    Cevapla
  • Alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    Yarası olan gocunmuş.
    Cevapla
  • arif gören 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğer böyle bir dava açılırsa, bu durum Sayın Bahçeli için bir onur nedeni ve onur belgesi olacaktır.
    Cevapla
  • Kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Hukukcu arkadaşlar terör örgütü ve memurlarına karşı bu güne kadar neden suç duyurusunda bulunmamışlar ?
    Cevapla
  • osman ağa 8 yıl önce Şikayet Et
    bahçeli bu söylemlerle neyi bitirmeyi planlıyor acaba merak ediyorum. hangi tartışmada karşılıklı küfürleşmeden sonra kavga çıkmamıştır. bu sözler şiddetin tırmanmasını arzulama söylemleridir. ne ekersek onu biçeriz. Allah sonumuzu hayrellesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti