İşte Ak Parti'nin yaptırdığı son anket

AK Parti 7 Haziran'a göre oyunu 3 puan artırarak yüzde 43.8'e yükseltti. MHP ve HDP'de düşüş var.

İşte Ak Parti'nin yaptırdığı son anket
İşte Ak Parti'nin yaptırdığı son anket
GİRİŞ 13.08.2015 06:19 GÜNCELLEME 13.08.2015 06:26
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

AK Parti, 7 Haziran seçimlerinden sonra en kapsamlı anketini yaptırdı. Anket, PKK, DHKP-C ve DAEŞ'e yönelik başlatılan operasyonlardan sonra yapıldığı için vatandaşın tepkilerini de ortaya koydu.
 
AK PARTİ 3 PUAN YÜKSELDİ
 
7 Haziran seçimlerinde yüzde 40.6 oy olan AK Parti'nin oylarında yüzde 3 civarında bir artış oldu. AK Parti oylarını bu artışla yüzde 43.8'e yükseldi. Bu oran AK Parti'nin kıl payı da olsa tek başına iktidarı yakalayabileceğinin mesajını verdi.

Anket sonuçları MHP ve HDP'de bir erime olduğunu gösteriyor. Seçimlerde Yüzde 16,4 oy alan MHP oyları yüzde 15.4'e geriledi. Yüzde 12.9 oy olan HDP'nin oyları ise yüzde 12.5'ler düzeyine indi. MHP, oylarından AK Parti, HDP oylarından da CHP'ye bir kayma oldu. Yüzde 25.1 oy olan CHP'nin oy oranında az da olsa bir artış görünüyor. Ankete CHP'nin oyları yüzde 25.5 görülüyor.

YÜZDE 75 İSTEMİYOR

Anketin en önemli sonuçlarından biri ise AK Parti tabanının seçim ya da koalisyona nasıl baktığını ortaya koyması oldu. AK Parti seçmeninin yüzde 75'i koalisyon hükümeti kurulmasına sıcak bakmıyor. Taban, erken seçimin daha doğru olacağını düşünüyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 19
  • mehmet kaya 8 yıl önce Şikayet Et
    Yasasin AKP
    Cevapla
  • Sivasli Hamza 8 yıl önce Şikayet Et
    Erken secim isteyenler! 17 Haziran'da ortaya cikan sonuc MILLETIN IRADESI'nin gostergesidir. MILLETIN IRADESINE saygi lutfen!
    Cevapla
  • ertuğrul 8 yıl önce Şikayet Et
    bi deneyelim görelim yine olmazsa bir daha deneyelim görelim yine olmazsa bir daha deneyelim görelim..akp kazanana kadar seçim yapalım hu yıllarca milli irade diyordunuz tek başına iktidarı kaybedince halk yanlış yaptı diyorsunuz, ayıp...iradeye saygılı olun ve koalisyonu kurun!..seçimin sonucunu kutuplaşan seçmen değil idelojik takıntısı olmayan seçmen belirler ki ülkede bu kadar kaos varken o seçmen meclisteki bütün partileri haşlar emin olun!
    Cevapla
  • İRADEYE SAYGIMI ? 8 yıl önce Şikayet Et
    iradeye saygıyı mhp ve chp ye söyliyeceksim mhp kafadan ben hükümet kurmam dedi kenara çekildi chp &25 oyla başbakan bizde olalım şu bakanlık bu bakanlık bizde olsun diyor hiç bir zaman azınlık olan çogunluk olana hükümran olamaz.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Akp tek basina iktidar olmali tekrardan acil bu ulke akp tarafindan dunyanin en guclu en lider ulkesi olucak
    Cevapla
  • fetih 8 yıl önce Şikayet Et
    erken seçim ülke ekonomisine darbe diyenler geziye ÇIKIP BU ÜLKEYİ 158 MİLYAR ZARARA SOKARKEN NERDEYDİ SENİN MİLLET DÜŞÜNCEN ÇAPULCULAR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaraylı yıldızdan derbi öncesi flaş sözler: Mutlu değilim
Başkan Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı