Başbakan'ın aklındaki 3 HDP'li isim

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici hükümete alacağı HDP’lilerin ılımlı isimlerden seçilmesini isteyeceği belirtiliyor.

Başbakan'ın aklındaki 3 HDP'li isim
Başbakan'ın aklındaki 3 HDP'li isim
GİRİŞ 19.08.2015 10:01 GÜNCELLEME 19.08.2015 12:06
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Anayasa’ya göre seçim kararı alındıktan sonra 5 gün içerisinde geçiçi seçim hükümeti kurulacak. 28 Ağustos’a kadar kurulması zorunlu olan bu hükümet için güvenoyu aranmayacak. Meclis’e bir program sunmayacak olan geçici hükümet, yeni Meclis toplanıncaya kadar görev yapacak.

Seçim 25 Ekim ile 22 Kasım arasındaki bir pazar gününde yapılacak. Normal prosedür işlerse, koalisyon hükümeti kurma çalışmaları için Anayasa’nın öngördüğü 45 günlük sürenin dolacağı 23 Ağustos’un ertesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’a danışarak, erken seçim kararı alacak.

Kararın, 24 Ağustos’da Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından, Başbakan Ahmet Davuoğlu’na geçiçi seçim hükümeti kurma görevi verilecek. Davutoğlu, Anayasa’da belirtilen 5 gün içerisinde Bakanlar Kurulu’nu oluşturacak ve en geç 28 Ağustos’a kadar yeni hükümeti Cumhurbaşkanı’na sunacak.

İCRACI BAKANLIKLAR BÜNYEDE KALACAK

AK Parti; Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlıkları dışarıda tutulduğunda hükümete girecek diğer partilere AB, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Orman ve Su İşleri gibi icra gücü daha sınırlı bakanlıkları vermeyi planlıyor.

HDP'DEN 3 ILIMLI İSİM

Başbakan’ın, geçici hükümete alacağı HDP’lilerin de Celal Doğan, Mithat Sancar, Sırrı Süreyya Önder gibi ılımlı isimlerden seçilmesini isteyeceği öğrenildi. Ancak Başbakan’ın, siyasi nezaket gereği partilerin genel başkanlarıyla bakan isimlerini istişare edebileceği de belirtiliyor. (Hürriyet)

YORUMLAR 57
  • koyu akp liyim 8 yıl önce Şikayet Et
    akp hala iyi niyet içerisindesin sert ol yırtık ol taviz yok operasyonlar başarılı devam edin artık size ne diyelim bunları inlerinden çıkartıp cezasını vermek düşer size milletin sizden beklentisi o yöndedir.ılımlı felan boş verin. allahın izni ile vatansever kardeşlerimizin destegi ile iktidar olacaksınız yalnız hdp li bazı milletvekillerini mesela sırtını dayayanları keleşleri koruculara dogrultanları silah taşıyanları teröristi hastaneye taşıyanları cezalandırmaz iseniz üzülerek karşınızda olacagız.
    Cevapla
  • koyu akp liyim 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp lilerden ılımlı felan gerçekten bir vatandaş olarak bunların yani hdp ve ılımlı yan yana kesinlikle kullanmaktan vazgeçin adamlar 3 bakan verecek kimi verirlerse versinler vereceginiz bakanlığın içini boşaltmak düşer size çünkü gizli belgelerimizi pkk ya verir bunlar
    Cevapla
  • mecburende olsa 8 yıl önce Şikayet Et
    ne olur sayın başbakan bunu yapmayın
    Cevapla
  • tek vücut Türkiye 8 yıl önce Şikayet Et
    MHPnin sadece yaptığı kendi tabanının istediklerini dile getirmek gösteri yapmak çözüm üretmek değil anca onu yapın bunu yapın ulan sen ne yaptın şimdiye kadar anca 90 lı zihniyeti anca kaos yaratmak.. iyi kötü bilmem parti tutma zamanı değil zaman birlik olma zamanı bugün akp mhp chpli değil bugün Türkiyeliyiz
    Cevapla
  • osman ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Sırrı Süreyya ılımlı mı bravo, tebrikler. Öcalanı dışarıdan bakan yap o da ılımlı bak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!