HDP'li vekillere partiden 'bakanlık' yetkisi!

HDP'de 80 vekile 'bakanlık teklifi gelirse kabul edebilirsin' yetkisi verildi. Parti kararı tek tek aranarak milletvekillerine iletildi.

HDP'li vekillere partiden 'bakanlık' yetkisi!
HDP'li vekillere partiden 'bakanlık' yetkisi!
GİRİŞ 25.08.2015 12:07 GÜNCELLEME 26.08.2015 04:35
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Seçim hükümeti oluşturulması süreci başlarken gözler, HDP'den bakan olacak isimlere çevrildi. HDP MYK'da konu tartışılırken Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, teklif yapılması ihtimaline karşı 80 milletvekiline kabul etmeleri için tam yetki verdi.

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'ın haberine göre, parti kararı tek tek aranarak milletvekillerine iletildi. Bu kapsamda, milletvekilleri teklif gelmesi halinde, "Eş başkanlarımızın ve partimizin kararıdır, kabul ediyorum" diyecek.

Bu kapsamda HDP'den hükümete verilecek üç bakanla ilgili kulislere daha önce yansıyan isimler öne çıktı.

Gaziantep Milletvekili Celal Doğan ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın kurulacak seçim hükümetinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. İki isme Davutoğlu tarafından dolaylı teklif götürüldüğü ileri sürüldü. Üçüncü isimde henüz netleşme yaşanmazken HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder ve Leyla Zana'nın adı öne çıktı. Ancak Davutoğlu'nun, çatışmalı sürecin sona ermesinde aktif görev alacak birikime sahip uyum içinde çalışabileceği bir isim arayışında olduğu, bu kapsamda bugün belirlediği ismi HDP'ye ileteceği öğrenildi.

İMRALI İLE DİYALOG KURABİLME İHTİMALİ

Seçim hükümetinde bakan olacak HDP'li isimlerin, çatışmalı sürecin sona ermesinde önemli rol alacak isimlerden oluşması bekleniyor. Davutoğlu'nun, önümüzdeki süreçte, İmralı ile yeni bir diyalog başlatılması ihtimaline karşı HDP'nin hükümete vereceği bakanlarla temasa geçebileceği belirtiliyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 33
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp terör örgütünün gölgesinden çıksa sanıyorum mhp ve chp'yi geride bırakır. hdp Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na bir teşekkür borçlu.Bu kafayla rüyalarında bile göremeyecekleri makamları bunların sayesinde görecekler.Belki akılları başlarına gelir.Devlet ve yönetim ne demekmiş biraz olsun anlarlar.Kandilin ışıklarını söndürüp Türkiye cumhuriyeti'nin aydınlaığını görmelerini ümit ediyorum.
    Cevapla
  • DOST 8 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli sağolsun. O'nun sayesinde
    Cevapla
  • seckin 8 yıl önce Şikayet Et
    chp ve mhp'lilerin eseri ne kadar iftahar etseler azdır.
    Cevapla
  • seçkin 8 yıl önce Şikayet Et
    chp ve mhp'lilerin eseri ne kadar iftahar etseler azdır.
    Cevapla
  • alim 8 yıl önce Şikayet Et
    Prof. Dr. Kadri Yıldırım da olmalı kesinlikle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!