Atalay: Üye vermemek Anayasaya aykırı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Beşir Atalay, muhalefetin seçim hükümetine üye vermemesinin Anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

Atalay: Üye vermemek Anayasaya aykırı
Atalay: Üye vermemek Anayasaya aykırı
GİRİŞ 25.08.2015 18:19 GÜNCELLEME 25.08.2015 18:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

A Haber canlı yayınında konuşan Atalay, "Anayasanın hükmü partilere seçim bırakmıyor" dedi. Muhalefette daha önce bakanlık tecrübesi olan isimlere bakanlık teklifi götürülebileceğini belirten Atalay, AK Parti'deki 3 dönem kuralı ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

ÜYE VERMEMEK ANAYASAYA AYKIRI

Bu, ‘Ben oraya üye vermem’ diyen partiler bunu diyebilir mi? Yani Anayasa’nın o hükmü aslında partilere bir tercih bırakmıyor. Mecburiyet getiriyor. Bu partilerin yaptıkları hem Anayasa’ya aykırı hem de doğrusu böyle ülkenin zor bir döneminde, müşkül bir döneminde böyle bir yolu seçmeleri de çok ucuz bir siyaset. İnşallah şu safhada olumlu bir şey gelir. Yani hepimizin istediği. Bu konuları çözmek için görüşmenin kanallarının açık olması ama doğrusu o manada çok fazla herhalde umutlu olmak kolay değil.

TECRÜBESİ OLANLARA YOĞUNLAŞILIR

Sayın Başbakanımız bana görev verilirse diye 550 milletvekili üzerinde belli bir çalışma yaptığını söyledi. Daha önce bu bakanlığı yürütmüş bir parti içinde bu konuda başarıları olan yahut bu konuda tecrübesi olan kişilere yoğunlaşılır. Bir bakanlığın başına vereceğiniz bir bakanın, kişinin önceden o konularda biraz birikiminin olması tercih edilir.

ÜÇ DÖNEM KURALI BİR DEFAYA MAHSUS ESNETİLECEK

Bir defalık bir esnetme. Bunlar da burada aday olabilecek. Bu 5 aylık süre bir anlamda o manada bir şey kabul edilmeyecek. Yani, şu andaki kabul o. İlkesel olarak o tüzüğümüzde devam edecek ama bu dönem böyle bir çözüm bulunacak. Hem öncekiler hem de şu anda parlamentoda olanlara uygulanmayacak.

YORUMLAR 3
  • Bye Bye 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ya..Anayasa şimdi mi aklınıza geldi
    Cevapla
  • Kerim'e öğretir 8 yıl önce Şikayet Et
    Kerim yorumcu........ Türkiyede """ ne babacanlar """""""vaaaaaar,,,,,, Sen kafanı böyle işlerle """""""""""" yorma,,,,,,,,
    Cevapla
  • kerim 8 yıl önce Şikayet Et
    üç dönem kuralı ali babacan gibileri kapsamamalıydı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı