Akdoğan: Yarbayımız bu hareketi yapmamalıydı

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, şehit cenazelerinin istismar edilmesi ile ilgili de konuştu.

Akdoğan: Yarbayımız bu hareketi yapmamalıydı
Akdoğan: Yarbayımız bu hareketi yapmamalıydı
GİRİŞ 25.08.2015 18:58 GÜNCELLEME 25.08.2015 18:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan NTV canlı yayınına konuk oldu. Şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapılmasını eleştirdi. Akdoğan, kardeşinin cenazesindeki çıkışıyla medyanın dikkatini çeken yarbayın sözlerini de yorumladı.

Akdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"Şehit cenazelerinde çok büyük acı oluyor. Biz de katılıyoruz. Ağlamak istiyoruz ama terör örgütünü sevindirmemek için ağlamıyoruz. Ama bunun ötesinde bu cenazeleri provoke eden insanlar var. Ben de katıldım ve şehit yakınlarıyla kucaklaştım. Tek bir sorun yok.

“ARABAYA BİNERKEN PROVOKASYON ÇIKARIYOR”

Ama arabaya binerken birkaç kişi, örgütlü yapılar, provokasyon çıkarıyor. Bunun üzerine gidilmesi gerekiyor. Kimler milleti galeyana getirmek istiyor, bunun araştırılması gerekiyor. Burada vakar da gerekiyor.

“O GÖRÜNTÜ TERÖR ÖRGÜTÜ YAYINLARINDA KULLANILIYOR”

Üniforma ile verilen o görüntü terör örgütü yayınlarında kullanılıyor. Sivil insanlar bile vatan sağ olsun diyor. Biz de tehdit alıyoruz. Dolayısıyla terörün ekmeğine yağ sürmemesi gerekiyor.

“ÜNİFORMA İÇİNDEKİ BİR İNSANIN BUNU YAPMAMASI GEREKİYORDU”

Bu tablo bizi üzdü. Üniforma içindeki bir insanın bunu yapmaması gerekiyordu. Sivil insanlar o metaneti gösterirken. Şehidin mezhebiyle ilgili iddialar son derece yakışıksızdır. Bizde şehidin mezhebi sorulmaz.

YORUMLAR 9
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    devletten ve milletten özür dileyip istifa etmesi gerekiyor. aksi halde nasıl emir alıp nasıl emir verecektir, nasıl yüzünü kaldırıp silah arkadaşının yüzüne bakacaktır. emir komuta zinciri bu durumda kopmuş bulunmaktadır. kendisinin emir verdiği askerin emre itaatsizliğine karşı sus pus kalması gerekir.
    Cevapla
  • sarı saltuk 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen Davutoğlu'nun yarısı olamazsın Yalçın Bey.
    Cevapla
  • sarı saltuk 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen Davutoğlu'nun yarısı olamazsın Yalçın Bey.
    Cevapla
  • makif 8 yıl önce Şikayet Et
    neden acaba
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Mademki bu yarbay taner Yıldız ı samimi bulmuyor ozaman burdan açıkça söylüyorum, ben ve ailemdeki 20 kişi vatan ve millet mudafasi için asker plmaya haziriz ve basvuru yaptık. Ama parali olarak deyil vatan icin karşılıksız. Orda tikir tikir maas alip rahatca ayi doldurmak varken vatan için şehit olmayı kabullenmemek nasil bi ahlak. Şehit kardeşin senden utanmistir yarbay bunu asla unutma.
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    karalama kampanyasini kim baslatmisdi bu alevi diye sonra yarbay aciklama yapti biz alevi degil sunniyiz diye onda sonra meya butun haberleri kaldirdi ortaliktan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...