Sümeyye Erdoğan’a hakarete 4 yıl hapis istemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a hakaret eden şüphelinin 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Sümeyye Erdoğan’a hakarete 4 yıl hapis istemi
Sümeyye Erdoğan’a hakarete 4 yıl hapis istemi
GİRİŞ 12.09.2015 11:39 GÜNCELLEME 12.09.2015 12:18
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a hakaret eden şüphelinin 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

TWEETLERİ KENDİSİ ATMIŞ

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da "OsmanCaydan" rumuzuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a hakaret eden şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Basın Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelinin ifadesinde, tweetleri kendisinin attığını kabul ettiği ancak pişman olduğunu söylediği belirtildi.

YAZDIKLARINDAN PİŞMANMIŞ

Sarhoş olduğunu ve şehit haberleri nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu savunan şüphelinin, "Zaten twitter hesabımı kapattım. Cumhurbaşkanına ve ailesine yönelik herhangi bir husumetim yoktur. Yaptıklarımdan dolayı pişmanım" ifadelerine iddianamede yer verildi.

Savcılık, şüpheli Osman Çaydan’ın "hakaret" suçunu zincirleme olarak alenen işlediği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Şüpheli önümüzdeki aylarda Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Erdoğan ailesi avukatları tarafından Osman Çaydan hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, savcılık şikayeti işleme koyarak soruşturma başlatmıştı. Antalya’da gözaltına alınarak hakkında yürütülen soruşturmada ifade vermek üzere İstanbul’a getirilen Osman Çaydan, ifadesinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmiş ancak mahkemedeki savunmasından sonra adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR 12
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    söylüyorlar yazıyorlar sonra pişman oluyorlar!?.. Evlenmemiş olsun olmasın böyle ahlaksız hakaretler yapanlar muhakkak ağır ceza görmeliki ibret olsun
    Cevapla
  • Dadya 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah düşmanın bile dürüstünü versin derler ya bunlar nasıl bir insan hep sarhoş oluyorlar iki dakika delikanlı olun olamıyorsanız kimse hakkında kötü söz söylemeyin.
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    sümeyye kardeşle çok uğraşılıyor son zamanlarda kendisinde bir liderlik ruhu var ondan korkoluyor belki
    Cevapla
  • VATANDAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    sümeyyenin devlet görevlisi olduğunu bilmiyorduk. sıradan vatandaşlara hakaret edenler için emsal karar olur inşallah.
    Cevapla
  • Yilmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    4 yil iyi. yatsin akli basina gelsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti