CHP'de adaylık krizi: Bazı isimler olmayabilir!

1 Kasım seçimi için aday listesini oluşturmaya çalışan CHP’de yarınki kritik MYK ve PM toplantıları öncesinde adaylık kulisleri hareketlendi

CHP'de adaylık krizi: Bazı isimler olmayabilir!
CHP'de adaylık krizi: Bazı isimler olmayabilir!
GİRİŞ 16.09.2015 10:31 GÜNCELLEME 16.09.2015 10:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu’nun 7 Haziran’da Meclis’e soktuğu Murat Özçelik’in aday olmayabileceği konuşuluyor. Partide zaman zaman farklı isimlerle yaşadığı tartışmalarla gündeme gelen Özçelik son PM toplantısında da eskiKahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ile karşı karşıya gelmişti.

Murat Özçelik aday gösterilmezse, zaten dar olan CHP’nin dış politika kadrosuna kimlerle takviye edileceği de merak konusu. Bu konuda öne çıkan ilk isim emekli büyükelçi Ünal Çeviköz. Çeviköz’ün de aday adaylığı başvurusunu yaptığı, Kılıçdaroğlu’nun Çeviköz’ü İstanbul’dan aday gösterebileceği konuşuluyor.
 
CHP’den önceki dönem milletvekili olan bir diğer büyükelçi Osman Korutürk’ün de listelerde tekrar yer alabileceği belirtiliyor. CHP’nin yönetim kademesinde aday adaylığı başvurusu yapmayan bir diğer isim de Genel Başkan YardımcısıYakup Akkaya. 7 Haziran’da Kılıçdaroğlu tarafından listeye alınmayan Akkaya’nın da 1 Kasım için başvuru yapmadığı öğrenildi. 7 Haziran sürecinde aday gösterilmemesi dikkat çeken Prof. Dr. Burhan Şenatalar’ın da aynı şekilde başvurusunu güncellemediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun 7 Haziran’da kontenjan hakkını kullanmadığı Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ise 1 Kasım için bir kez daha başvuru yaptı.
 
İhsan Özkes’in yerine
 
Kılıçdaroğlu’nun danışman kadrosunu da listelere yerleştirebileceği belirtiliyor. Bu çerçevede Doç. Dr. Fatih Gürsul ile Doç. Dr. Koray Çalışkan’ın listelerle yer alması bekleniyor. Gürsul’un Elazığ 1. sıradan aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çalışkan’ın da partiden istifa eden İhsan Özkes’in yerine aday gösterilebileceği konuşuluyor.

KAYNAK: CUMHURİYET
YORUMLAR 2
  • Yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin la birbirinizi. Siz milletten ne kadar uzak durursanız okadar milletin faydasına..
    Cevapla
  • dogrucu 8 yıl önce Şikayet Et
    INSALLAH K.K da adaylıgını koymayı unuturda memleket bunlardan kurtulur YETER ARTIK...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması