Ak Parti'den adaylık kulisi: Abilere özel görev

Aday belirleme çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü AK Parti’de ‘ağır abiler’e kritik illerde özel görev verileceği konuşuluyor.

Ak Parti'den adaylık kulisi: Abilere özel görev
Ak Parti'den adaylık kulisi: Abilere özel görev
GİRİŞ 16.09.2015 11:04 GÜNCELLEME 16.09.2015 11:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyon, milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Parti genel merkezinde son rötuşların yapıldığı listede adaylar projeksiyonlu sunumla tek tek inceleniyor. Partinin önde gelen isimleri 7 Haziran’da oy düşüşünün yaşandığı yerlerden aday gösterilmesi planlanıyor.

Başbakan Davutoğlu, dün de AK Parti Genel Merkezi'nde seçim hazırlıklarını sürdürdü. Davutoğlu, aralarında Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Genel Sekreter Abdülhamit Gül'ün de olduğu üst komisyonla 550 kişilik listeyi hazırlıyor.

ÜÇ DÖNEMLİKLER MEMLEKETLERİNDEN

Partinin ağır isimlerinin birçoğu ise adaylık için memleketini tercih etti. Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, Sadık Yakut, Ömer Çelik, Mevlüt Çavuşoğlu, Nurettin Canikli, Mehdi Eker, Bekir Bozdağ gibi birçok isim memleketlerinden aday adaylığını koydu.

ABİLERE ÖZEL GÖREV

Kimi memleketinden kimi büyükşehirlerden aday adaylığını açıklayan partinin ağır abilerinin farklı illerden aday gösterilebileceği belirtiliyor. Üst komisyonun partinin önde gelen isimlerini özellikle 7 Haziran'da oy düşüşünün yaşandığı illerden aday yapabileceği konuşuluyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 2
  • aĞa 8 yıl önce Şikayet Et
    "abiler" demeyeydiz eyiydi.
    Cevapla
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğer doğru ise 7 Haziran dan ders alınmamış demektir. Karabük yandı.Kimse kusura bakmasın Karabükten aynı adaylardan biri bile olsa 5 oyumuz var bu sefer veremem.Hiç olmasa oylarımızı yakarız daha iyidir. Karabüklü herkes ne kimi kastettiğimi anlamıştır....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!