Şahin: Hac organizasyonunu bize versinler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Mina'da yaşanan facia sonrası "Hac organizasyonunu bize versinler.'' dedi.

Şahin: Hac organizasyonunu bize versinler
Şahin: Hac organizasyonunu bize versinler
GİRİŞ 25.09.2015 21:05 GÜNCELLEME 25.09.2015 21:48
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Mina'da yaşanan faciada tedbir yönünden ciddi bir eksiklik olduğunu belirterek, "Bize versinler, Türkiye oradaki organizasyonu kimsenin burnu kanamadan hac vazifesini yaptırır Allah'ın izniyle" dedi.

Bayramı memleketi Karabük'te geçiren Şahin, Eflani İlçesi'nde düğün salonunda yapılan bayramlaşma programına katıldı. Konuşmasında Suudi Arabistan'da meydana gelen faciaya değinen Şahin, Mekke'de yaşanan ölümlerin üzerinde düşünmek gerektiğini belirterek, "Buna 'kader', 'vade geldi', 'ecel' deyip geçebilir miyiz?" dedi. 

''SUUDİ ARABİSTAN HÜKÜMETİNE SESLENİYORUM''

Mekke ve çevresinin Suudi Arabistan toprakları içinde olduğunu, ama o kutsal mekanların tüm Müslümanlara ait olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Oradaki güvenlik sorununu çözmek için Müslüman ülkelerin bir araya gelerek bir çözüm geliştirmelerinde yarar var. Efendim, 'Oradan gelen, buradan gelen sıkışmışlar birbirlerini ezmişler.' Olacak şey mi? Dünyaya bunu nasıl izah edersiniz? İzahı var mı? Bine yakın insan, 750 kişi hayatını kaybetmiş. Böyle bir şey olabilir mi? Kimse milliyetçilik yaptığımı düşünmesin. Bize versinler, Türkiye oradaki organizasyonu kimsenin burnu kanamadan hac vazifesini yaptırır Allah'ın izniyle. Ücret de talep etmiyoruz. Suudi Arabistan hükümetine sesleniyorum; Verin bize, Türkiye'ye. Türkiye olarak oradaki organizasyonu çok nizami bir şekilde hallederiz, çözeriz." 

''TEDBİRİ SEN ALACAKSIN''

Suudi yetkililerin faciayla ilgili kurallara uymadıkları gerekçesiyle hacıları suçladığını hatırlatan Şahin, "Kardeşim tedbiri sen alacaksın. Düzeni sen sağlayacaksın. Onları yönlendireceksin. Afrika'dan gelmişler. Yol, iz bilmeyebilirler. Onları öğretecek, yol gösterecek sizsiniz. Yönlendirme levhaları, hatta insanlarla onlara rehberlik edecek sizsiniz. Bunun mazereti olamaz. İhmal sonucu ölümler meydana gelmiştir. Bundan sonra bunların yaşanmamasını diliyorum" dedi.

YORUMLAR 24
  • Azize Çoşar 8 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamayın ya :) Güldürmeyin insanı :D uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş. Siz bu işi kolay mı zannediyorsunuz?
    Cevapla
  • Mete 8 yıl önce Şikayet Et
    kendi sıkıntılarını çöz de öyle gel derler adama. böyle büyük bir sorumluluk tek bir ülkede olmamalı.
    Cevapla
  • Lbzkrt 8 yıl önce Şikayet Et
    Son bir haftada Türkiye'de trafik kazalarında 100'e yakın insan vefat etti. Şu trafik canavarını yok edin sayın Şahin.
    Cevapla
  • Osman AK 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu an milli bir mücadele veriliyor. HDP PKK CHP MHP paralel bir olmuş devleti ele geçirmeye çalışıyor. Şu an hiç sırası mı araplara para kaptırmanın?
    Cevapla
  • emre 8 yıl önce Şikayet Et
    bence hicaz bölgesi ayrı bir devlet olmalı.yönetimi de tüm islam devletlerince oluşturulacak bir yapıya devredilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi