CHP'den adaylara ve teşkilata uyarı geldi

CHP 1 Kasım seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdürürken hazırladığı kitapçıklarla da adaylara seçim taktikleri veriyor.

CHP'den adaylara ve teşkilata uyarı geldi
CHP'den adaylara ve teşkilata uyarı geldi
GİRİŞ 27.09.2015 14:25 GÜNCELLEME 27.09.2015 14:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gerek 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreç, koalisyon görüşmeleri ve CHP'nin tavrı gerekse de 1 Kasım seçimlerine ilişkin vaatler konusunda adaylardan tek ses ve söylem birliği içinde olmalarını isteyen CHP'den adaylara, 1 aylık seçim kampanyası süresince ev ziyaretlerine ağırlık vermeleri, kahve ve taksi durakları gibi mekanlarda halkla bir araya gelmeleri, konuşma sürelerini kısa tutmaları gibi öneriler geldi. "İletişim ilkeleri" ve koalisyon görüşmeleri sırasında CHP'nin tutumunun halka anlatılması için hazırlanan "CHP'nin koalisyon ilkeleri ve Türkiye'nin 5 temel sorunu" isimli kitapçık da adaylara dağıtılırken propaganda sürecinde yerel basın ve sivil toplum örgütlerine de önem verilmesi istendi.

Adayların konuşma sürelerinin 15-20 dakikayı geçmemesi gerektiği vurgulanan taktikler arasında ise şunlar dikkat çekiyor: 

Başka siyasi partiler assa da, tarihi ve kültürel değeri olan binalara, cami ve türbe duvarlarına afiş, pankart, bayrak asılmamalı.

* CHP logosu taşıyan araçların, trafik kurallarına aykırı davranmasına, trafik düzenini ve toplum huzurunu bozacak şekilde kullanılmasına, gereksiz yere sürekli korna çalmasına izin verilmemeli.

* Diğer siyasi partilerin milletvekili adayları, sözcüleri ya da yöneticileriyle, seçmenin, medyanın önünde ya da özel toplantılarda asla gergin tartışmalara girilmemeli. 

* T.C. vatandaşlarının din, dil, ırk, mezhep ve kültür farklılıklarına yönelik asla yorum yapılmamalı, görüş bildirilmemeli, imada dahi bulunulmamalı.

* Asla, herhangi bir ilçe, belde, köy ya da mahallede konuşma yaparken, başka bir yerle ilgili rencide edici söz kullanılmamalı, yorum yapılmamalı, imada dahi bulunulmamalı. 

* Asla, herhangi bir etnik, dini, coğrafi ya da mesleki gruba yönelik, rencide edici söz kullanılmamalı, yorum yapılmamalı, imada dahi bulunulmamalı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • Asi ihtiyar 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu yapmayın dedikleriniz... Bunları yap(may)abilseydiniz iktidar olabilirdiniz. Ama son olaylar maskenizi düşürdüğü gibi parçaladı da. Malesef Artık maske yoook..
    Cevapla
  • kırklareli 8 yıl önce Şikayet Et
    kırklareli de chp liler vatandaşların duvarlarına gece yarısından sonra yazı yazıp kaçıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak