Hüda-Par: Evlerimizin önüne hendek kazdırmayız

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün akşam saatlerinde evlerine yönelik silahlı ve bombalı saldırı düzenlenen Hüda-Parlı aile, bugün kurtarıldı.

Hüda-Par: Evlerimizin önüne hendek kazdırmayız
Hüda-Par: Evlerimizin önüne hendek kazdırmayız
GİRİŞ 27.09.2015 16:25 GÜNCELLEME 27.09.2015 16:25
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, bundan sonra üyelerinin ikamet ettiği yerlerde hendek kazılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Sur ilçesi Fatih Paşa Mahallesi’nde ikamet eden bir Hüda-Par üyesinin evine YDG-H üyeleri tarafından uzun namlu ve bombalı saldırı düzenlendi.

Dün akşam saatlerinden itibaren evlerinden çıkamayan aile, bugün Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut ile bir grup partilinin olay yerine gitmesi ile bölgeden çıkarıldı.

Ailenin olay yerinden çıkarılmasının ardından Turgut bir basın açıklaması düzenledi.

Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Turgut, saldırının yaşanmasının ardından olaya polisin müdahale etmediğini savunarak, olayın dün Sur ilçesinde Hüda-Par üyelerinin kurban eti dağıtmasından dolayı kaynaklandığını belirtti.

Turgut, “Dün, Diyarbakır Sur ilçesinde Hüda-Par üye ve gönüllüleri ile bazı İslami sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte sözüm ona özerlik ilan edilen Sur ilçesi sokaklarında barikatlar geçilerek, hendekler aşılarak, orada yaşayan fakir fukaraya kurban etti dağıtıldı. Bunu hazmedemeyen ve Diyarbakır başta olmak üzere Kürdistan’ın bazı illerinde kendinden başka bir gücü tahammül düşüncesi olmayan, kendi dışında kimseyi kabul etmeyen, baskıcı, despot çete örgüt üyeleri dün gece itibariyle 23.30’da Hüda-Par’ın üyesi olduğu bir eve bombalar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Bu saldırıda ev tahrip edilmiş, evde bulunan 10’a yakın aile üyesi 12 saat boyunca Diyarbakır merkezde mağdur edilmiştir. Manidar olan geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nın 4’üncü gününde Yasin Börü ve arkadaşlarına bir katliam girişimi yapılmıştır, yine bu yıl Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününde Yasin Börü katliamı gibi bir katliam Sur ilçesinde gerçekleştirilmek istenmiştir. Üyelerimizin metaneti sayesinde herhangi bir çatışma yaşanmamıştır” dedi.

Sokaklarda açılan hendeklerin halka zarar verdiğini kaydeden Turgut, partililerinin yaşadığı yerlere hendek kazılmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Turgut, şöyle dedi: “Burası Suriye, Kobani değildir. Burası sahabeler diyarı Diyarbakır’dır. Halk desteği olmayan, içi boş özerklik ilanlarından vazgeçilmelidir. Sivil yerleşim yerlerinde hendek kazma, barikat kurma, silahlı ve Bombalı eylemler yapma halka zarar veriyor. Bizim üyelerimize yönelik, üyelerimizin bulunduğu evlerin önünde bundan sonra hendek kazılmasına, barikat kurulmasına, farklı bir eyleme gidilmesine müsaade etmeyeceğimizi buradan halkımıza deklere ediyoruz. Aynı şekilde halkımızın sokaklarını barikatlarla, hendeklerle eylemler yaparak halkı rahatsız etmeyi de tasvip etmiyor ve derhal bundan vazgeçmelerini talep ediyoruz.”

Toplantıda bir gazetecinin, “Dün akşam yaşanan olayın arından tekrar bir saldırının yaşanmaması için girişmelerde bulunulacak mı” sorusuna Turgut, “Kanımca bu zihniyetle hareket edilirse, kendi dışındaki yapılanmaları kabul etmeme durumunda, bu anlayışın herhangi bir kurum kesim ile barışması ya da görüşmesi söz konusu olamaz. Öncelikle bizim birbirimizi kabul etmemiz gerekiyor. Bir birimize tahammül etme yeterliliğe sahip olmamız gerek” diye cevap verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • Fikret 8 yıl önce Şikayet Et
    işte gerçek kürt kimliği budur.Selahhatin Eyyubinin torunları sahabelerin yolcuları.Allah yar ve yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • EYYUBİNİN EVLADI 8 yıl önce Şikayet Et
    kürt dediğiniz böyle olur işte. ruhunu ermenilere satmış olanlara kürt demeyin.
    Cevapla
  • tayyar ünal 8 yıl önce Şikayet Et
    müslüman bu.dinsiz kominist pkk ya verdikleri destekten dolayı adamlıktan çıkan kürt leri bunlar normalleştiriyor zihnimizde
    Cevapla
  • Vezir Bakırcı 8 yıl önce Şikayet Et
    hüdapar yöneticileri ve üyeleri adam gibi adamlardır ne yazıkki polis onları yalnız bırakıyor. onları korumayan polis amirleri derhal görevden alınmalı.
    Cevapla
  • Ayy 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet hudapari korumali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık