Terör tepkisi: Kuduz köpeklerine ısırtıyorlar

TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Cemil Çiçek, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu .

Terör tepkisi: Kuduz köpeklerine ısırtıyorlar
Terör tepkisi: Kuduz köpeklerine ısırtıyorlar
GİRİŞ 15.10.2015 16:20 GÜNCELLEME 15.10.2015 21:28

Terör örgütlerinin arkasında kesinlikle uluslararası güçlerin desteği ve planlaması olduğunu söyleyen Çiçek, örgütler arasında da çok ciddi dayanışma olduğunu belirtti.  Cemil Çiçek, Konya’da milli maç öncesinde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunda yuhlama olmasına da tepki gösterdi.

ÖRGÜTLER ARASINDA DAYANIŞMA VAR

Terör örgütleri arasında çok ciddi dayanışma var. PKK'nın başka türlü sol örgütlere nasıl işler havale ettiğini gördük. O nedenle o da bir taktik meselesidir. Suruç'ta eylemi yapan DEAŞ dedik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti  DEAŞ’a karşı çok kararlı bir tavır ortaya koydu. İncirlik Üssü’nü açtı, gerekli operasyonları daha net,  daha sert bir şekilde ortaya koyduğu bir dönemde gidip iki polisi ensesinden şehit etmenin anlamı ne, ortaya koyduğun kalleşçe eylemlerin anlamı ne? Madem eylemsizlik ortaya koyuyorsun, masum insanları neden katlediyorsun 12-13 yaşındaki çocukları? Bunların hepsi yanıltıcıdır. Bunlara inanmamak lazım çünkü bunları bağlayan hiçbir kural yok. Teröristin ne dini ne ahlaki, ne hukuki endişesi var. Onun işi adam öldürmek.

SALDIRI YÜKSEK AKIL PLANLAMASI

Yorumlara bakın çok azında bu eylemlerin neden yapıldığı üzerinde duruldu, kimin yaptığı ötekinin önüne geçti. Bu örgütlerin arkasında kesinlikle uluslararası güçlerin desteği planlaması var. Bu çok yüksek bir akıl, bir kurmay planlamasıdır. Bu da ancak belli sayıda devletlerin yapacağı işlerdir.

KUDUZ KÖPEKLERİNE ISIRTIYORLAR

106 ülke başsağlığında bulundu, teşekkür ediyoruz acımızı paylaştılar. Ama 106 ülke taziye göndereceklerine, taziye göndermekteki müstaceliyeti işbirliği yapmada göstermiş olsalardı Ortadoğu’da bu kadar kan dökülmezdi. Terör örgütlerinin koyduğu eylemlerde uluslararası güçler ülkeleri öperken ısırır. Bir taraftan öpüyorlar öte yandan kuduz köpeklere ısırtıyorlar.

KONYA’DA SAYGISIZLIK YAPILDI

İnsana saygı noktasında ciddi eksikliğimiz var. 80 öncesi bunları yaptık. Bu acı hepimizin ortak acısıdır. Bunu şeklen değil özümüzden kabul ederek olaylara bakmalıyız. Bunun hedefi şu parti bu parti değil, hedef Türkiye’dir, milletimizdir.

Bu üzücü olayın arkasından Konya’daki saygı duruşunda yaşadığımız saygısızlık. ‘Bu patlamalar niye şu parti mitinginde olmuyor da, falanca yerde oluyor?’ Böylesine dar, ilkel değerlendirmeler terörün ekmeğine yağ sürer.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Cemil Çiçek A Haber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu .

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor