Ak Partili vekil adaylarına bombalı tuzak!

Diyarbakır'da AK Parti vekil adaylarının geçiş yapacağı güzergahta terör örgütünün yola yerleştirdiği iki ayrı bomba son anda farkedildi.

GİRİŞ 25.10.2015 11:34 GÜNCELLEME 25.10.2015 15:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde AK Parti milletvekili adaylarının seçim çalışmaları için geçiş yapacağı güzergahta terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen iki ayrı patlayıcı, güvenlik güçlerince kontrollü şekilde infilak ettirildi.

Alınan bilgiye göre, AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları Galip Ensarioğlu, Fatih Kayhan ve Alaattin Parlak, bazı partililerle seçim çalışmaları için konvoy halinde dün Hani ilçesine hareket etti.

Bölgede yol kontrolü yapan korucular, Aksalkan ve Mıbırdaş köyleri arasında yola tuzaklanmış bir patlayıcı olduğunu fark etti.

İddiaya göre, teröristler patlayıcıyı yerleştirdikleri yola bir kamyon kum dökerek AK Parti konvoyunu bu noktada durdurup patlayıcıyı infilak ettirmek istedi.

Bölgede kontrol yapan korucuların kabloları fark etmesi üzerine durum jandarmaya bildirildi.

Olay yerine gelen jandarma ekiplerince karayolu ulaşıma bir süre kapatılarak patlayıcı düzeneği kontrollü şekilde patlatıldı.

TUZAĞI KORUCULAR FARKETTİ

Çalışmalarını sürdüren korucular, Kaygusuz beldesi yakınlarında da yola yerleştirilen bir patlayıcı olduğunu gördü.

Jandarma ekiplerince yolda alınan güvenlik önlemlerinin ardından patlayıcı imha edildi.

Patlamanın etkisiyle karayolunda oluşan çukur, daha sonra mıcır dökülerek kapatıldı.

ENSARİOĞLU'NDAN BOMBALI TUZAK YORUMU

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, AK Parti konvoyuna "bombalı tuzak" iddiasına ilişkin, "Biz mayınlı yoldan geçtikten sonra fark edilerek mayınlar patlatılmış. Enteresan bir ateşkesle karşı karşıyayız. Her gün mayın döşeniyor, saldırı yapılıyor, sözde ateşkes var" dedi.

Diyarbakır'da seçim çalışmalarını sürdüren Ensarioğlu, AA muhabirine, dün Hani ilçesine gittiklerini ifade ederek, yola iki ayrı noktada bir gece öncesinde terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı yerleştirildiğini öğrendiklerini söyledi.

"Biz mayınlı yoldan geçtikten sonra fark edilerek mayınlar patlatılmış. Saldırı bize mi başkasına mı bilmiyorum" diyen Ensarioğlu, yoldan geçtikten 20 dakika sonra patlayıcının infilak ettirildiğini aktardı.

İkinci patlayıcının da kendileri ile askeri bir araç geçtikten sonra patlatıldığını dile getiren Ensarioğlu, "Enteresan bir ateşkesle karşı karşıyayız. Her gün mayın döşeniyor, saldırı yapılıyor, sözde ateşkes var. Herhalde literatüre girecek" diye konuştu.

Ensarioğlu, saldırı kime yapılırsa yapılsın insan hayatına kastedildiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Bana ya da bir başkasına yapılması fark etmez, saldırı insana karşı yapılmış. Hangisinin canı bizimkinden tatlı ya da bizim canımız hangisinden daha tatlı? Bu karayolunu siviller de kullanıyor. Burası çoluk çocuk herkesin kullandığı bir yol. Bizim geçişimiz sırasında da patlayabilirdi. Siyaset yapıyorsanız bu bölgenin riskleri de var, yapacaksınız. Siyaset korkan adamın işi değil. Cesaretiniz yoksa siyaset yapmayacaksınız. Biz siyaset yapıyoruz ki bunlar olmasın, ölümler dursun, sorunları çözelim diye."

Ensarioğlu, bu tür saldırıların çalışmalarını etkilemeyeceğine dikkati çekerek, her mahalleye her köye giderek halka ulaştıklarını aktardı.

Eylemleri, "baskı ve sindirmeye" yönelik olarak değerlendiren Ensarioğlu, "Halkı korkutmak, sindirmek amaçlı yapılan eylemler bunlar. Ama halka çağrımız şudur ki; dün nasıl ceberrut devlete karşı dik ve cesur durabildilerse bugün bu uygulamaları yapan kim olursa olsun ona karşı da dik durabilmeleri lazım" ifadelerini kullandı.

Ensarioğlu, siyaset dışında bir yöntemi tanımadıklarını vurgulayarak, daha huzurlu, her şeyin siyaset zemininde konuşulup, tartışıldığı bir Türkiye için herkesin mücadele etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Osman ÇİMENDAĞ 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah Güneydoğudaki Vekillerin yar ve Yardımcısı olsun. Allah yolunda olanın en büyük yardımcısı yine Allahtır. Ancak İslam düşmanları için, Vatana ihanet edenler için, Dünyalık menfaatleri için satılmış Piyonlar için de İyi kide varmış Cehennem.
    Cevapla
  • vicdan 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah az kaldı bu canilerden kurtulacağız, köşeye sıkıştıkça nereye saldıracaklarını bilmiyorlar. çok şükür Allah doğrunun yanındadır.
    Cevapla
  • serhat 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda ateş kesı kabul etmiş görünüyor kirli oyun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu