'Amaç göz korkutmak ise gözümüz korkmaz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyah renkli bir aracın CHP Genel Merkezi önünden geçerken 5 el ateş etmesine ilişkin açıklama yaptı.

'Amaç göz korkutmak ise gözümüz korkmaz'
'Amaç göz korkutmak ise gözümüz korkmaz'
GİRİŞ 27.10.2015 05:22 GÜNCELLEME 27.10.2015 05:22

Siyah renkli bir aracın CHP Genel Merkezi önünden geçerken 5 el ateş etmesine ilişkin Kılıçdaroğlu, "İçişleri Bakanı Gürsel beyi arayıp bazı bilgiler vermiş. 1,2 saat içinde plakayı da saptayacağız demişler. Sanıyorum 3,4 saat içinde faile ulaşacaklar. Hangi gerekçe ile bunu yaptı onu da anlamak mümkün değil. Önümüzdeki saatlerde biz de öğreneceğiz. Türkiye'nin şu anda en önemli sorunu sadece kurumların değil yurttaşların da can ve mal güvenliğinin olmamasıdır. Hukukun üstünlüğü bir kez zedelenirse üstünlerin hukuku oluşturulursa bu tür tablolar kaçınılmazdır" diye konuştu.

"GENEL MERKEZE DÖNÜK BİR SALDIRI OLACAĞI BİLGİSİ GELMEDİ"

Kılıçdaroğlu, "Genel merkeze dönük bir saldırı olacağını hiç düşünmedik böyle bir bilgi de gelmedi. Partilere yönelik saldırıla olacağı yönünde zaman zaman bazı bilgiler geliyor. CHP genel merkezine yönelik böyle bir saldırıyı hangi gerekçe ile açıklayacaklar ben de merak ediyorum. Fail yakalandığı zaman biz de öğreneceğiz" dedi.

"AMAÇ GÖZ KORKUTMAK İSE HİÇ KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN BİZİM GÖZÜM KORKMAZ"

Kılıçdaroğlu, "Amaç göz korkutmak ise hiç kimsenin endişesi olmasın bizim gözüm korkmaz. Güçlüyüz. Demokrasiyi savunuyoruz. Bunun için bir bedel ödenecekse biz bu bedeli ödemeye hazırız. Seçimlerin yapılmasını engellemeye dönük bir girişim olabilir mi? Belki bu niyetle yapmış olabilirler. Bütün siyasi partilerin bu tür saldırılara ortak karşı çıkması lazım. Hükümet bu konuda daha tutarlı, adımlar atarsa failleri kısa sürede yakalayıp yargı önüne çıkarırsa hükümet görevini yapmış olur. Savsaklarsa demokrasi yara alır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 6
  • Ala 10 yıl önce Şikayet Et
    Geçen seçimde oy çalınıyor diye kendi araçlarını ihbar ettiler hep oyun kendileri yapmiştır yakında yakalanır bu failler tabi chp genel merkezi içinde değillerse
    Cevapla
  • mehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    kendileri yapmıştır.
    Cevapla
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    bir miligram inanasım gelmedi.sadece magdur edebiyatı yapılıyor.
    Cevapla
  • Çankırılı 10 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi HDP nin kendi parti binalarını yaptığı gibi sende kendi parti merkezini kurşunlattır ondan sonra hükümet faillerini bulsun.Oy toplamak için iyi bir yol bulmuşsunuz kendinize.
    Cevapla
  • dembaba 10 yıl önce Şikayet Et
    HDP Bomba patlatır,CHP 5 el silah ,millet de bunları yer :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Barış Yarkadaş açıkladı: Yakup Öner, 70 bin lirayla 100 milyon lira mal varlığı yapmış
Darbe iddiası! ABD'ye rest çekti! 'Savaş çıkar' mesajı