SP'de kriz: Hezimet Kamalak ve Asiltürk'ün eseri

1 Kasım seçimlerinde 0,7 oy alarak adeta sandığa çakılan Saadet Partisi'nde olağandışı gelişmeler yaşanıyor.

SP'de kriz: Hezimet Kamalak ve Asiltürk'ün eseri
SP'de kriz: Hezimet Kamalak ve Asiltürk'ün eseri
GİRİŞ 03.11.2015 16:49 GÜNCELLEME 03.11.2015 16:49
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi GİK üyesi ve il sorumlusu olan Adıyaman milletvekili adayı M. Fatih Çiçek, adeta ateş püskürerek Mustafa Kamalak ile Oğuzhan Asiltürk'ın derhal partiden elini çekerek istifa etmeleri gerektiğini savundu.

Adıyaman'da Bugün Gazetesi'ne konuş Çiçek “1 Kasım seçiminin sonucu milletimize hayırlı olsun. Temennimiz tek başına iktidara gelen AKP'nin seçim öncesi verilen vaatlerini, söylediklerini unutmadan yerine getirmesi ve milletimize hizmet etsidir. Bütün milletimiz bilmelidir ki, Türk siyasi tarihini en önemli fikir ve aksiyon hareketi olan Milli Görüş geleneği ve onun temsilcisi Saadet Partisi bu seçimlerde beklediği neticeyi almamıştır. Lakin milletimiz AKP'ye sadece Milli Görüş geleneğinden geldiği için oy vermiştir. Bu durumda bu seçim bir nevi Milli Görüş'ün zaferi olarak görülebilir. Ancak Milli Görüş'ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi'nin aldığı oyla birlikte istenmeyen neticenin tek sorumlusu Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve sözde Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'tür. 5 yıldır Saadet Partisi'ni akıl almaz şekilde kötü yöneten bu kadronun derhal istifa etmesi gerekmektedir" dedi.

"Hala o koltuklarda oturmaya ısrar ederlerse şayet 40 yıllık mazisi bulunan bu harekete ihanet etmiş olurlar" diye konuşan Çiçek "Türkiye'deki tüm teşkilatlara buradan sesleniyorum. Bu iş bilmez, siyasetten anlamaz yönetimden kurtulmak gerekliliği bir daha ortaya çıkmıştır. Bu en büyük cihangirlerden Saadet Partisi mutlak suretle kurtulmalıdır. Bu kamburdan kurtulamazsak, milletimizin ufkunu ve önünü açacak yegâne hareket olan Milli Görüş ve Saadet Partisi yok olacaktır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 42
  • Konur Konuralp 8 yıl önce Şikayet Et
    1-) Erbakan ölene kadar parti'nin başındaydı ! Birilerinin vekâleten işi idâre etmesi o işin başında Erbakan'ın olmadığı anlamına gelmez !
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Burada parti hakkında ve Sayın Genel başkan hakkında atıp tutanlar son seçimde kime oy verdiniz
    Cevapla
  • Konur Konuralp 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir anlayış acaba ? Millet, Ak Parti'ye Millî Görüş temsilcisi diye oy vermiş :) Ya Erbakan sağlığında ne kadar oy alabilmiş ki ? 1973 %11,8, 1977 %8, 1984 Yerel %4, 1987 %7, 1989 Yerel %8 yada 9, 1991 Mhp ve Idp ile ittifak ederek ancak %16,5, 1995 %20 yada 21, 1999 %14,5, 2002 %2,5, 2007 yine öyle %2 yada 2,5, 2009 yerel aynı ! Hasılı Kelâm Erbakan kendi hâlî Hayatında bu oyun yarısını bile görmemiş ! Ve yine kendi hâlî hayatında partiyi kendi elleriyle öldürüp, gömmüş ! Kamalak ile Asiltürk'ün yaptıkları sadece mevti yani ölümü inkâr ! Hayır parti ölmedi yaşıyor deyip, liderlik heveslerini gideriyorlar. O kadar. Daha neyi tartışıyorsunuz ! :)
    Cevapla
  • Ahmed 8 yıl önce Şikayet Et
    1999 ve sonrasındaki seçimlerde Erbakan Hocam partinin başında olmadığı halde gerçekleri bile bile saptırıyorsunuz madde 1. Madde 2: Erbakan Hocam o oyları bileğinin hakkıyla hatta hakkı gasbedilerek almıştır! Madde 3: bir liderin büyüklüğü oy sayısıyla ve iktidar süresiyle ölçülmez, öyle olsaydı sadece 2 sene halifelik yapan Hz Ebubekir (R.A) 1400 sene sonra halen lonuşuyor olmazdık!
    Cevapla
  • abdulhamid 8 yıl önce Şikayet Et
    fatih erbakan derhal başa getirilmesi lazım paralelden temizlenmesi lazım acil acil acil....
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Kamalağında görervini bırakma zamanı gelmiştir !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı