CHP'de ‘Olağanüstü’ girişim! Başlatabilirler

CHP’de olağanüstü kurultay talepleri çerçevesinde bazı delegelerin bir araya gelerek imza toplamak için girişim başlatması bekleniyor.

CHP'de ‘Olağanüstü’ girişim! Başlatabilirler
CHP'de ‘Olağanüstü’ girişim! Başlatabilirler
GİRİŞ 07.11.2015 07:17 GÜNCELLEME 07.11.2015 07:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış


Parti yönetimi, seçimli bir olağanüstü kurultay toplanması için gerekli imzanın toplanamayacağı konusunda emin gözükürken, olağanüstü kurultay talep eden tek isim eski İstanbul Milletvekili Umut Oran oldu.

CHP tüzüğüne göre seçimli olağanüstü kurultay için 610 imza gerekiyor. Parti yönetimi bu sayıya ulaşılamayacağını düşünüyor.

CHP’de parti yönetimi olağan kurultaya hazırlanırken, olağan kurultayda adaylık için nabız yoklayan tüm isimlerin tek bir adayda birleşeceğini ve ikili bir yarış olabileceğine dikkati çekiyor. Ancak, parti yönetimine yakın kaynaklar, Eylül 2014 Kurultayı’nda Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin aldığı oy oranına yaklaşılmasını olanaklı görmüyor.

BUGÜN TOPLANACAKLAR


Milliyet’in aldığı bilgiye göre bugün bir grup kurultay delegesi, Ankara’da biraraya gelerek olağanüstü kurultay için imza toplanması girişimlerine başlanması ya da kurultay yapılması yönünde bir deklarasyon yayınlanmasını konusunda fikir alışverişinde bulunacak. 50’yi aşkın kurultay delegesinin toplantıya katılacağı, toplantının ardından ya da yarın bir kamuoyu bildirisi yayınlanabileceğine dikkati çekiliyor.
 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 3
  • ATAKAN 8 yıl önce Şikayet Et
    her seçim sonrası aynı tiyatroyu oynuyolar.bir sonraki seçimde yine aynı resmi görüyolar,yani 60 senedir chp hep aynı filmi izlettirip duruyor.kendileri de bu kısır döngüden sıkıldı.
    Cevapla
  • point 8 yıl önce Şikayet Et
    sen içeriyi deil dışarı temsil eden işbirlikçilerden birisisin. Senden bişiy olmaz.
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    beni hiç ırgalamıyor, CHPyle ilgisi olanlar düşünsün !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti
Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu TSK'ya kimyasal iftirası atan Şebnem Korur Fincancı ile!