Muhalefet fena karıştı: Koltuklar sallandı!

7 Haziran'da 'iyi salladık' diyen muhalefet sallandı. CHP ve MHP’de olağanüstü kurultay çağrıları yapılıyor. HDP'de de homurtu başladı.

Muhalefet fena karıştı: Koltuklar sallandı!
Muhalefet fena karıştı: Koltuklar sallandı!
GİRİŞ 09.11.2015 12:23 GÜNCELLEME 09.11.2015 12:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

1 Kasım seçimlerinde yüzde 49.8 oy alarak AK Parti tek başına iktidar oldu. 7 Haziran sonrası oylarım düşerse istifa ederim diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve partisinin önemli isimlerini partiden uzaklaştıran MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 1 Kasım’dan sonra koltukları tartışılmaya başlandı.

1 Kasım’dan sonra AK Parti içinden beşinci bir partinin çıkacağını iddia edilirken, kulislerde konuşulan bilgilere göre beşinci partinin CHP veya MHP içinden çıkabileceği yönünde. Parti içindeki muhalefet yenilginin faturasını liderlere kesti. Artık hesap zamanı diyen parti üyeleri olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

BALBAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP İzmir vekili Mustafa Balbay genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Balbay: ”2 Kasım sabahı kendime sordum. Balbay ne yapacaksın? 2 hedefim var. Milletvekilliğimi yapmak. 2019 yılındaki iki seçimde partimin başarısı için çalışmak. Kılıçdaroğlu’na vefa borcum var. Bu borcu CHP’nin iktidar olması ile borcumu ödemiş olurum. Kongreye gidiyoruz. Ben önerilerimi sunacağım. Bana derlerseler bu projeler partimizi iktidara taşır. Ben de varım derim. Ben umutla heyecanla ve büyük bir enerjiyle geldim” diye konuştu.

İNCE VE FEYZİOĞLU ORTAKLIĞI 

CHP’nin 1 Kasım seçimlerinde hezimetle ayrılması muhalefeti hareketlendirdi. Yalova milletvekili Muharrem İnce ile Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Kılıçdaroğlu’nu devirmeyi amaçladıkları konuşuluyor.  CHP’de İnce ve Feyzioğlu dışında Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkacak üçüncü bir isim bulunmuyor. Onun için de Kılıçdaroğlu’na ne kadar muhalif isim varsa bu isimler etrafında toplanacağı konuşuluyor. Şu anda bazı vekillerin İnce adına kulis çalışmalarına başladığı öğrenilirken, eski milletvekillerin de kendi bölgelerinde çalışmalara start verdikleri iddia ediliyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEMİZLİK

CHP kulislerinde sıkça konuşulan konu ise Kılıçdaroğlu’nun ekibi hakkında. Kılıçdaroğlu’nun neredeyse bütün kampanyayı tek başına sırtladığı konuşulurken, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak gibi isimlerin çok pasif kaldıkları konuşuluyor. Tepkileri en aza indirmek için Kılıçdaroğlu’nun ekibini temizleyeceği konuşuluyor.

KURULTAY İÇİN 270 İMZA YETERLİ

1 Kasım sonrasında “Hepimiz yerimizdeyiz, iş başındayız” mesajı veren Bahçeli’nin kurmayları, ufukta kongre görünmediğine işaret ediyor. Bahçeli’nin “güven tazelemek için de olsa” kongre toplamayı düşünmediğini, kongrenin 2017’de yani zamanında yapılacağını kaydeden kurmaylar, son kongrenin 7 Haziran öncesinde yapıldığını anımsattı. Genel merkez yönetimi, partide kurultay ihtiyacı olmadığını savunurken, bu tür bir girişimin sonuçsuz kalacağını savunuyor. Parti tüzüğüne göre delegenin beşte biri, diğer deyişle 270 kadar imza ile olağanüstü kurultay toplanabiliyor. Genel merkez yöneticileri, “Bulsunlar delegeyi, toplasınlar kongreyi” mesajı veriyor.

CHP’Yİ LİBOŞLARDAN KURTARACAĞIZ!

1 Kasım seçimlerinde de başarısız olan CHP’de teşkilat kazan kaldırdı… CHP Aydın eski İl Başkanı Barkan Kalınomuz, “CHP’yi liboşlardan, ılımlı İslamcılardan ve 2. Cumhuriyetçiler ’den kurtaracağız, partimizi özüne döndüreceğiz” dedi. CHP’nin mevcut Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminde 6 seçime gittiğini ve her defasında başarısız olduğunu söyleyen Kalınomuz “Artık yeter. Siyasette tahammüle yer yoktur. Olağanüstü Kurultay olması durumunda delegelerden oy alamayacağını bilen mevcut yönetim Olağan Kurultay yapmak istiyor. Ama 1250 delegenin yarısından fazlası noter onaylı Olağanüstü Kurultay çağrısı yapmaya hazır” dedi.

SON DÖRT AYDA 10 TOPLANTI YAPTI!

Bizzat kendisinin Kılıçdaroğlu ile 17 kez görüşerek taleplerini ilettiğini belirten Kalınomuz” Sayın Genel Başkan her defasında tamam ilgileneceğiz dedi ama hiçbir adım atılmadı. Milletvekilleri seçiminde ön seçim yapmak büyük bir hataydı. Vekil seçimlerinde ön seçim kararı belediye başkanlarının istediği isimlerin aday olmasına neden oldu ve büyük bir başarısızlığa da neden oldu. Merkez yönetim kendi öz evladı olan 78 il başkanını direk veya dolaylı olarak görevden aldı. Şuan Genel Başkanlık için Metin Feyzioğlu, Umut Oran ve Muharrem İnce gibi üç harika isim var. Adaylardan Metin Feyzioğlu son dört ayda Ankara’da 10’u aşkın toplantı yaptı” şeklinde konuştu.

CHP Aydın eski İl Başkanı Barkan Kalınomuz Milat'a açıkladı.

BAHÇELİ'NİN RAHİBİ KAPTANOĞLU!

1 Kasım seçim sonuçlarından ağır yara alan MHP'de ilk genel başkan adayı ortaya çıktı. Alparslan Türkeş'in Genel Sekreter yardımcısı Selim Kaptanoğlu adaylığını resmen açıkladı. Kaptanoğlu, Türk Aydınları Vakfı (TAV) toplantısında adaylığını ilan ederken, aynı toplantıya katılan Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan da adaylık sinyali verdi.

Akşener’e adaylık baskısı

Parti tabanından genel merkeze ise “Yeter artık” telefonları geliyor. Nazif Okumuş gibi eski milletvekilleri, kamuoyu önünde ilk kez Bahçeli’ye, “Kurultayı topla, dışarıdaki ülkücüleri de çağır, karşına kim çıkacaksa çıksın” çağrıları yapıyor. Bu ortamda partide en çok öne çıkan isim, seçim öncesi listeye konulmayan Meral Akşener. Parti içi ve dışı muhalefetten bazı isimlerin Akşener ile görüşerek adaylığa ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

Sinan Oğan geri döndü

Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, eski Iğdır Milletvekili Oğan'ın, MHP Merkez Disiplin Kurulu'nca partiden çıkarılmasına ilişkin kararı iptal etti. Oğan, Twitter hesabından, ihracına ilişkin kararın iptal edildiğini duyurarak, "Ömrümü fedaya hazır olduğum partimden, şahsımı hukuka aykırı ihraç çabaları bugün itibarıyla boşa çıkmış, adalet tecelli etmiştir. Mahkeme hakkımda verilen hukuksuz ihraç kararını kesin olarak iptal etmiştir. Kimse ümitsizliğe kapılmasın, içinden geçtiğimiz bu kara günleri birbirimize kenetlenerek aşacağız ve ülkücü hareketi el birliği ile hak ettiği yüksek noktaya taşıyacağız" paylaşımında bulundu.

KAYNAK: MİLAT
YORUMLAR 4
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaya kamal gibi Akp kimseyi bulamaz bu hicmi terbiye insan Anne Baba werdide kamal beyni cocuken sulanmış durmadan Card ediyor aslinda kendi Karakderini Tiyatroda oynasa okadar insan gelir we gülmekden para kazanır Cilıcdarolu terbiyesiz
    Cevapla
  • Kemalim... 8 yıl önce Şikayet Et
    Dokunmayın ,,ülen kemalime" ,,ne güzel oturuyor biz ak parti olarak kemalden çok memnunuz"
    Cevapla
  • sallamak 8 yıl önce Şikayet Et
    halk sallarsa boyle sallar ,oyle her sallamaya benzemez ,ama gitmesınler oldukları yerde dursunlar ,daha bunlara ihtiyaç var ,boyle muhalefet her zaman bulunmaz kendi içleriyle uğraşmaktan ülkeden haberleri yok
    Cevapla
  • serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım din düşmanları yiyin bir birinizi RABBİM İSLAMI SEVENLERİ aranızdan büyük bir Galibiyetle çıkardı kendi kendinize kaldınız hadi bakalım hodri meydan.Attığınız yalanları birbirinize silah olarak kullanın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi