CHP'li vekile Erdoğan'a hakaretten suç duyurusu

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP'li Mehmet Göker hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP'li vekile Erdoğan'a hakaretten suç duyurusu
CHP'li vekile Erdoğan'a hakaretten suç duyurusu
GİRİŞ 15.11.2015 20:52 GÜNCELLEME 15.11.2015 20:52
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AK Parti Milletvekili Reşat Petek, konuya ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Petek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Fransa'daki terör saldırısı üzerine CHP Burdur Milletvekili sayın Mehmet Göker 14 Kasım günü kendi twitter hesabından sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret eden bir açıklama yapmıştır. Mehmet Göker açıklamasında, 'Esed'i devirip Suriye petrolüne çökme heveslilerin yarattığı (DAEŞ) terördür bu. Hepiniz katilsiniz; uzun adam sen de' demektedir. Mehmet Göker'in bu açıklaması ile hukuken Cumhurbaşkanımıza 'katilsiniz' demek suretiyle alenen hakaret ettiğinde kuşku yoktur. Türk Ceza Kanunu 126'ncı maddesinde açıklandığı üzere; 'Hakaret suçunun işlenmesinde mağdurun ismi açıkça belirtilmemiş veya isnat üstü kapalı geçiştirilmiş olsa bile, eğer niteliğinde ve mağdurun şahsına yönelik bulunduğunda duraksanmayacak bir durum varsa, hem ismi belirtilmiş ve hem de hakaret açıklanmış sayılır.' CHP Milletvekili sayın Göker bu açıklamasıyla birkaç hafta önce 102 vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısı üzerine, devleti ve Cumhurbaşkanımızı katil ilan edenlerin tarafında, yani teröristlerin yanında yer alma gafletine düşmüştür."

Mehmet Göker'i telefonla arayıp, açıklamalarından dolayı özür dileme çağrısında bulunduğunu kaydeden Reşat Petek, "Aksi halde suç duyurusunda bulunacağımı ve olayı kamuoyu nezdinde kınayacağımı ilettim. Buna rağmen hatasından dönmediği için Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Herkesin terör karşısında yer alması gerektiği, G-20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanımızın terörü lanetleyerek dünyaya çağrıda bulunduğu bir günde, Cumhurbaşkanımıza 'katil' deme gaflet ve hıyanetinde bulunan sayın Mehmet Göker'i bu çirkin eyleminden dolayı kınıyor, Cumhurbaşkanımızdan ve halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.
 

YORUMLAR 9
  • SEYİT BİLAL 8 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan a küfredene ona ettiği küfrün on katını kendine iade ediyorum iyi söyleyene on katını iade
    Cevapla
  • kara 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların gözleri kör...kulakları sağır...kalpleri kapalıdır...
    Cevapla
  • kafkasyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru kardeş de bunlarda o dediğin yok ki.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    sen katil arıyorsan partinin geçmişini incele. Ağababalarının ne mal olduğunu gör.
    Cevapla
  • Milletin Avukatı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam acaba Apoya, Selahattin demirtaşa, Esede katil dedi mi ?
    Cevapla
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu beynin yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak