CHP yönetiminde değişiklik sinyali

CHP'de hareketlilik... Partide 3 yıl sürmesi planlanan değişim ve yenilenme süreci için ocaktaki olağan kurultay bekleniyor.

CHP yönetiminde değişiklik sinyali
CHP yönetiminde değişiklik sinyali
GİRİŞ 18.11.2015 14:12 GÜNCELLEME 18.11.2015 14:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Seçmen yapısı ve beklentiler üzerinde yapılan anket çalışmaları sonrası bir "değişim" gerektiği sonucuna varan parti yönetimi, bunun başlangıcını ocaktaki olağan kurultay olarak belirledi.

Kurultay sonrası parti programı ve tüzüğünü değiştirip tamamen "sosyal demokrat" bir yapı hedefleyen CHP'de, dinamik ve aidiyeti yüksek bir örgüt modeli uygulanacak

7 Haziran ve 1 Kasım genel  seçimlerinden beklediği sonucu alamayan CHP'de 3 yıl sürmesi planlanan değişim ve  yenilenme sürecinin hayata geçirilmesi planlanıyor. 
 
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, olağanüstü kurultay  tartışmalarının sürdüğü CHP'de, parti yönetimi ise "değişim ve yenilenme" için harekete geçti. . 
 
Seçmen yapısı ve beklentiler üzerinde yapılan anket çalışmaları  sonrası bir "değişim" gerektiği sonucuna varan yönetim, bunun başlangıcını ocakta  yapılacak olağan kurultay olarak belirledi. 
 
CHP'de, ocak ayı sonrası başlaması planlanan değişim ve yenilenme  sürecinin ise 3 yıl sürmesi planlanıyor. 
 
İlk olarak tüzük ve parti programı 
 
Parti programının "çağın gerisinde" kaldığını düşünen CHP, yenilikçi ve sosyal demokrat bir program hazırlayacak. 
 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği günden bu yana CHP'nin  söylemlerinde yaşanan değişiklik, programa yansıtılacak. 
 
"Demokrasi", "özgürlük", "sosyal hukuk devleti" gibi vurguların ön  plana çıkacağı çağdaş ve yeni bir parti programının yanı sıra tüzük de daha  çağdaş bir yapıya kavuşturulacak. 
 
Partide tüm bunlar için ise yine kurultay toplanması gerekiyor. CHP'de  üç yıllık süreçte hem program kurultayı, hem de tüzük kurultayları yapılması  planlanıyor. 
 
Yönetimde değişiklik sinyali 
 
Programını ve tüzüğünü yenileyen CHP'nin, yönetiminde de önemli  değişiklikler olması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun ocakta yapılması planlanan  kurultayda, 60 kişiden oluşan Parti Meclisinde (PM) önemli değişiklik yapması  bekleniyor. 
 
PM seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu'nun "A Takımı" olarak adlandırılan  Merkez Yönetim Kurulunda değişikliğe giderek, daha genç ve aktif isimlere görev  vermesi bekleniyor. 
 
Dinamik örgüt yapısı 
 
CHP'de en çok eleştirilen konuların başında "örgütün çalışmaması"  geliyor. Parti kademelerinde, genel başkanın çalışmasına karşı, "örgütün  çalışmadığı" bununla da "istenilen başarının bir türlü yakalanamadığı" iddiası  dile getiriliyor. 
 
Parti örgütü ve örgüt yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan  Yardımcılığının bu konudaki çalışmaları kapsamında, daha aktif bir modelin  benimsemesi düşünülüyor. Her üyenin aktif olarak parti çalışmalarına katılmasını  hedeflenen CHP'de üye aidatını düzenli toplayarak "aidiyet" duygusunun  pekiştirilmesi düşünülüyor. 
 
Akademisyenler ve parti yöneticilerinin, yıl boyunca vereceği  eğitimlerle örgütün "dinamik kalması"nın sağlanması amaçlanıyor. CHP, üyelerinin  parti yönetimlerinin belirlenmesinde de etkin görev almasını sağlayacak  düzenlemelere gidecek. Tüm bunlar hayata geçirilirken, çok sayıda pasif üye  yerine az da olsa aktif üye anlayışı hakim kılınacak. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Bay X 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp zohniyeti degismeli. İsimler değişse ne olur. Gelen, gidenin aynısı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı