CHP’de ''500 imza toplandı'' iddiası

CHP’de muhalif kanat ‘olağanüstü kurultay’ için 595 imzanın yeterli olduğunu hatırlattı ve 500 imzaya ulaştıklarını iddia etti.

CHP’de ''500 imza toplandı'' iddiası
CHP’de ''500 imza toplandı'' iddiası
GİRİŞ 19.11.2015 06:16 GÜNCELLEME 19.11.2015 06:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken, olağanüstü kurultay talep eden muhalif Kanada yakın isimler, 500 imzanın toplandığını, önümüzdeki hafta pazartesi günü yeterli imzanın genel merkeze iletileceğini ileri sürdü.

Muhalif kanat, olağanüstü kurultay için 595 imzanın yeterli olduğuna dikkati çekerken, eski milletvekilleri ise iki ayrı bildirge ile kurultay tartışmalarına katıldı. Olağanüstü Kurultay talep eden eski milletvekilleri 55 imza toplarken, olağanüstü kurultaya karşı çıkan vekiller ise 60 imzalık bir bildiri kaleme aldı.

Milliyet’in aldığı bilgilere göre muhalif kanat; CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları ekseninde, kurultay toplanması tartışmaları çerçevesinde 595 delegenin imzasının yeterli olduğuna dikkati çekti.

Muhalif kanada yakın isimler yaptığı değerlendirmede yaklaşık 500 imzanın toplandığını, bu imzaların bir başkan adayına yönelik olmadığını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun delegeye hesap vermesi için verildiğine işaret ediyor.

Muhalifler, önümüzdeki pazartesi ya da en geç salı günü yeterli imzanın toplanacağı iddiasını sürdürüyor.

Yüzde 50’yi aştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ise kurultay tartışmalarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, genel başkan adaylarından Muharrem İnce’nin, “Kılıçdaroğlu, inandırıcılığını kaybetmiş durumda” sözlerine, “İnce böyle düşünüyor ama bu doğru değil. Sayın Kılıçdaroğlu’nun kamuoyu araştırmalarında ‘beğenilme’ puanı partinin çok üzerinde. Parti yüzde 25,3 oy aldı ama seçmenin yüzde 37’si Kılıçdaroğlu’nun liderliğini beğeniyor” ifadesiyle yanıt verdi.
 

YORUMLAR 7
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamdaki mantığa bak. Seçmenin % 37 si beğeniyormuş, eeeee %63 napıyomuş ya?
    Cevapla
  • türkiyeliler 8 yıl önce Şikayet Et
    kemal ne yaparsan yap sicil bozuk düzelmez kilik hizip boş laf kavga dövüş her eleman baş baş yok hep başkan psikolojik problem partisi düzelin millet iyi olani taktir eder
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    1 kasımda duman oldular..şimdi birbirlerini yiyorlar.:).
    Cevapla
  • burak bal 8 yıl önce Şikayet Et
    ee tabi bu %37 nin %25 i akp li ☺☺
    Cevapla
  • Yıldırım 8 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Bekaroğlu'na; Kılıçtaroğlu ve Bahçeli'yi en çok Akpartililer beğeniyor. Haberiniz olsun istedim. Sakın değiştirmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!