Demirtaş'tan Kandil'e kardeş ziyareti

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Kandil'e çıktı. Ağabeyi Nurettin Demirtaş ve diğer PKK'lı yöneticilerle gizli toplantılar yaptı.

Demirtaş'tan Kandil'e kardeş ziyareti
Demirtaş'tan Kandil'e kardeş ziyareti
GİRİŞ 11.12.2015 09:20 GÜNCELLEME 11.12.2015 09:22
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Ağabeyi Kandil'de olan Demirtaş, şimdi de ABD-Kandil hattında tura çıktı. Buna göre Demirtaş, 1 Aralık'ta Washington'a gitti. ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu Danışmanı Robert Malley, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Tony Blinken ve kongre üyelerinden Adam Smith ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.

Tam 6 gün boyunca ABD'de kalan HDP Eşbaşkanı bazı düşünce kuruluşlarının toplantılarına da katıldı. Demirtaş ardından 7 Aralık'ta İstanbul'a geldi. Önce Ankara'ya sonra Diyarbakır'a geçti.

İşte HDP Eşbaşkanı'nın sır dolu yolculuğu burada başladı.

HABUR SINIR KAPISI'NDAN...

Takvim gazetesinin edindiği bilgilere göre Demirtaş, 8 Aralık'ta karayoluyla Habur Sınır Kapısı'ndan geçip Erbil'e gitti. Daha sonra Erbil ile Duhok arasında bulunan Akra kasabasına geçti. Buradan terör yuvası Kandil'e çıktı. Demirtaş, "Şiyar" kod adlı ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın da silahlı eğitim verdiği Kandil'de 12 saat kaldı. Türk jetleri bölgeyi bombalayınca Demirtaş kaçtı.

Önceki gün ise Süleymaniye'de Celal Talabani'nin yardımcısı Mala Bahtiyar'la görüştü. Demirtaş, Talabani'yi de ziyaret edecekti. Ancak yerel kaynaklar, "Mesut Barzani, MİT'i ziyaret edince Demirtaş temaslarını yarıda kesti" iddiasında bulundu. Demirtaş'ın bu trafiği ise akıllarda soru işareti bıraktı.

YORUMLAR 63
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    orada kalsın gardaşcazının yanında eş it selo nuro
    Cevapla
  • KARABEKİR 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu hain ordan Ankara ya gelip Milletin ödediği vergilerden biriken maaşını da milletin gözünün içine baka baka alıp yiyecek.Yetimin hakkını yiyen hain gırtlağı sıkmayınca bu memleket düzelmez.
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    kürtlerin bir sözü var kör kurşun deye işallah amin
    Cevapla
  • MEHMET 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaşadığın ülkene ihanet ediyorsun keşkemde bomba isabet etseymiş
    Cevapla
  • KARABEKİR 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu demokrasi yalanı bizi mahvedecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler