'PKK'nın misyonu Türkiye'yi Suriyeleştirme'

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Türkiye’nin Ortadoğu’da kurulan denklemlerin dışında tutulmak istendiğini söyledi ve ekledi:

'PKK'nın misyonu Türkiye'yi Suriyeleştirme'
'PKK'nın misyonu Türkiye'yi Suriyeleştirme'
GİRİŞ 27.12.2015 13:10 GÜNCELLEME 27.12.2015 13:10

HDP ne­den hen­dek si­ya­se­ti ya­pı­yor, PKK hen­dek te­rö­rü ile ne­yi amaç­lı­yor?

Ön­ce­lik­le iki ko­nu­nun al­tı­nı çiz­mek is­ti­yo­rum. PKK ve tü­re­vi ör­güt­ler söz bir­li­ği et­miş­çe­si­ne, 7 Ha­zi­ran se­çim­le­rin­den son­ra de­mok­ra­tik si­ya­set yap­ma ola­na­ğı­nın ra­fa kal­dı­rıl­dı­ğı gi­bi doğ­ru ol­ma­yan bir cüm­ley­le sö­ze baş­la­mak­ta. PKK ve tü­re­vi ör­güt­le­rin kul­lan­dı­ğı di­ğer bir doğ­ru ol­ma­yan ve an­ti­de­mok­ra­tik ya­kış­tır­ma ise 1 Ka­sı­m’­da or­ta­ya çı­kan se­çim so­nu­cu­nu “dar­be di­na­mi­ği­” di­ye sun­ma­la­rı. Bu de­ğer­len­dir­me­ler, mil­le­tin ira­de­si­ne say­gı­sız­lık­tır.

“PKK’­nın ak­lı; mez­hep­çi ve ge­ri­ci bir sol an­la­yış­tır. Bu uğurda gariban çocukları he­ba ediyorlar”

7 Ha­zi­ran son­ra­sın­da ne­ler ya­şan­dı­ğı­nı ve 1 Ka­sım se­çim­le­ri­nin yük­sek bir ka­tı­lım­la ger­çek­leş­ti­ği­ni iyi bi­li­yo­ruz. Ba­kın; PKK te­rör ör­gü­tü­nün, 11 Tem­mu­z’­da ‘ça­tış­ma­sız­lı­ğı’ bi­tir­di­ği­ni, 13 Tem­mu­z’­da ‘dev­rim­ci halk sa­va­şı’ baş­lat­tı­ğı­nı, 20 Tem­muz ise ‘si­lah­lan­ma ve top­ye­kûn sa­va­ş’ çağ­rı­sı yap­tı­ğı­nı her­kes Se­çim­den son­ra kim si­vil si­ya­se­tin önü­nü ka­pa­dı, kim sa­vaş çağ­rı­sı yap­tı, kim kü­re­sel is­tih­ba­rat ör­güt­le­ri­nin em­ri­ne gi­re­rek ül­ke­yi kan gö­lü­ne çe­vir­me­ye ça­lış­tı? 
 
Bu sü­reç­te PKK ile ya­ban­cı is­tih­ba­rat ör­güt­le­ri ara­sın­da yo­ğun bir iliş­ki ge­liş­ti. Te­rör ör­gü­tü­nün özel­lik­le Su­ri­ye ko­nu­sun­da kü­re­sel güç­le­rin oluş­tur­du­ğu pro­je­ler­de rol al­dı­ğı açık. PKK te­rör ör­gü­tü ve tü­rev­le­ri­nin po­li­tik di­li in­ce­len­di­ğin­de, Kürt va­tan­daş­la­rı­mı­zın so­run­la­rıy­la de­ğil, böl­ge­sel po­li­tik oyun­lar­da ken­di­le­ri­ne yük­le­nen mis­yon­la gün­de­me gel­dik­le­ri gö­rü­lür. Kürt­le­r’in so­run­la­rı ve tem­si­li üze­rin­den dev­le­tin ve mil­le­tin aç­tı­ğı meş­ru­iyet kre­di­si­ni dış güç­le­re pa­zar­lı­yor­lar. Yük­len­dik­le­ri mis­yon ise Tür­ki­ye­’yi Su­ri­ye­leş­tir­me, ka­os böl­ge­siy­le kom­şu ha­li­ne ge­tir­me ve Or­ta­do­ğu­’da ku­ru­lan denk­lem­le­rin dı­şın­da tut­ma­dır. PKK ve PKK ile iliş­ki­ye gi­ren ül­ke­le­rin he­def­le­ri ise Or­ta­do­ğu­’da din, mez­hep ve ırk te­mel­li bir ay­rış­ma­dır. Bun­la­rı ya­pan ve kü­re­sel odak­la­rla iş­bir­li­ği ku­ran PKK’­nın ak­lı; mez­hep­çi ve ge­ri­ci bir sol an­la­yış­tır. Mez­hep­çi ve ge­ri­ci sol ak­lın te­rör at­mos­fe­rin­de he­ba et­mek­te sa­kın­ca gör­me­di­ği ise ga­ri­ban­la­rın ço­cuk­la­rı­dır. Ço­cuk­lar­dan ka­til üre­ten bir ör­güt ve an­la­yış var kar­şı­mız­da. Bun­la­rın akıl ho­ca­la­rı ise Su­ri­ye ve Ira­k’­ta iş­le­nen suç ve zu­lüm­le­rin fai­li olan kü­re­sel ve böl­ge­sel şey­tan­lar­dır, le­vi­at­han­lar­dır!

Pe­ki, şu­ an böl­ge hal­kı hen­dek te­rö­rü­ne na­sıl ba­kı­yor?

Bunu anlamanın en ya­lın yo­lu, do­ğal tep­ki­le­ri ha­tır­la­mak­tır. Ba­kın, 23 Ara­lık gü­nü Di­yar­ba­kı­r’­da bir ce­na­ze kal­dı­rı­lı­yor. Ce­na­ze­yi si­ya­si şo­va dö­nüş­tür­mek is­te­yen ki­mi mil­let­ve­kil­le­ri slo­gan at­ma­ya baş­lı­yor. Ce­na­ze sa­hip­le­ri bu ki­şi­le­re tep­ki gös­te­ri­yor ve ora­dan ay­rıl­ma­la­rı­nı is­ti­yor­lar. Da­ha öte­ye ge­çip “Hen­dek­le­ri­niz ye­rin di­bi­ne bat­sın, siz mil­let­ve­kil­le­ri ne­den ço­cuk­la­rı­nı­zı da­ğa ve hen­dek­le­rin ar­ka­sı­na gön­der­mi­yor­su­nuz, ga­ri­ban­la­rın ço­cuk­la­rı­nı ölü­me gön­de­ri­yor­su­nu­z” di­ye tep­ki­le­ri­ni sür­dü­rü­yor­lar. İş­te böl­ge in­sa­nı­nın hen­dek si­ya­se­ti­ne ba­kı­şı­.

Böl­ge hal­kı bi­le te­rör ör­gü­tü­ne yö­ne­lik ya­pı­lan ope­ras­yon­la­rın sür­me­si­ni is­ter­ken, ba­zı ya­pı­la­rın ope­ras­yon­la­ra kar­şı çık­ma­sı­nın ar­kasında ne var?

Yü­rü­tü­len ope­ras­yon­lar, va­tan­daş­la­rın can gü­ven­li­ği­ni ko­ru­mak, te­rör şe­be­ke­si­nin ka­os oluş­tur­ma ve ül­ke­yi Su­ri­ye­leş­tir­me­ye yö­ne­lik fit­ne ve ci­na­yet­le­ri­ne son ver­mek için ya­pı­lı­yor. Me­se­le, Kürt­le­r’e si­lah zo­ruy­la ve dış güç­ler adı­na kan ve göz­ya­şı do­lu bir ge­le­cek da­ya­tan kan­lı ör­gü­tün şir­ret­li­ği­dir. Bu ül­ke­ye va­tan­daş­lık ba­ğıy­la bağ­lı olan ve yön­tem ola­rak si­vil si­ya­se­ti be­nim­se­yen tüm ke­sim­le­rin, el­bir­li­ğiy­le bu şir­ret çe­te­si­ni tas­fi­ye ede­cek­le­ri­ne ina­nı­yo­rum. Di­ğer bir ko­nu ise PKK ve tü­rev­le­ri­ninKürt­le­r’in tü­mü­nün adı­na ko­nu­şu­yor­muş gi­bi yap­ma­la­rı­dır. PKK, Kürt­le­r’in sa­hi­bi ve söz­cü­sü de­ğil. Sü­reç ana­liz edil­di­ğin­de Kürt­le­r’in bü­yük bir ke­si­mi­nin bun­la­ra pi­rim ver­me­di­ği gö­rü­lür. Böl­ge so­run­la­rı­nın çö­zül­me­si­ ve gün­lük ha­ya­ta geri dön­mek is­ti­yor.

KAOS PLANLARI 1 KASIM SEÇİMLERİYLE BOZULDU

Boynukara, “Te­rör ör­gü­tü­nün al­mış ol­du­ğu akıl ile Tür­ki­ye­’yi mah­kum et­mek is­te­di­ği ka­os bek­len­ti­si­ni mil­let 1 Ka­sım se­çim­le­riy­le boz­du” şeklinde konuştu.

KAYNAK: ASLAN DEĞİRMENCİ- BUGÜN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!