AK Parti'den Erdoğan'a 'dokunulmazlık' desteği

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'nin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili sözlerine destek verdi.

AK Parti'den Erdoğan'a 'dokunulmazlık' desteği
AK Parti'den Erdoğan'a 'dokunulmazlık' desteği
GİRİŞ 03.01.2016 12:56 GÜNCELLEME 03.01.2016 12:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın HDP eş genel başkanlarının dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki sözlerine AK Parti’den destek geldi. Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Fezlekeler geldiğinde, TBMM gereğini yapmalı ve bu insanlar yargılanmalı” dedi. Özdağ, şu değerlendirmeleri yaptı:

DEVREYE GİRMELİ:

Türkiye’de terörle mücadele var. Bir de bölücülükle mücadele var. Bölücülükle mücadele etmeliyiz. Bölücülüğün siyasi kanadı var, belediye kanadı var. Medya uzantı- ları, sermaye uzantıları, mafya, uyuşturucu ayakları var. Bölücülük noktasında hukukun devreye girmesi gerekir.

Kendilerini milli bütünlük içinde görmeyenler, demokrasiyi içselleştiremeyenler hakkında hukuk gereğini yapmalı. Yeni bayrak, yeni milli marş, özyönetim gibi zırvalarla ülkemizi bölmek istiyorlar.

HERKES EŞİT:

Biz parti kapatmalara karşıyız. Ancak bireysel olarak kimse suç işleme özgürlüğüne sahip değil. Bu ister milletvekili olsun ister başka kimse. Herkes hukuk önünde eşittir. Türkiye bugün o noktadadır. Bunların bir kısmı güvercin, bir kısmı şahin gibi laflara da inanmamak lazım. Bunların hepsi aynı. Hukuk devreye girmezse daha kötü sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bundan sonra halkı ayaklanmaya teşvik edecekler. Buna müsaade etmemeliyiz

DEVLET BAŞA:

Ya devlet başa ya kuzgun leşe. Biz devlet başa diyoruz. Egemenliğimizi paylaşmayacağız. Toprağımızı paylaşmayacağız. Tamam barış olsun. Bırakın silahlarınızı inin dağlardan. Ama özerklikmiş, özyönetimmiş bunlar asla olmaz. Avrupa ülkelerine bakın, Almanya’ya, İspanya’ya...

Avrupa’da böyle bir şeye müsaade edilir mi? Fezlekeler geldiğinde TBMM gereğini yapmalı ve bu insanlar yargılanmalı.

KAYNAK: VOLKAN YANARDAĞ - HABERTÜRK
YORUMLAR 2
  • mami 8 yıl önce Şikayet Et
    bütün dokunulmazlıkları kaldırın. ak koyun kara koyun çıkar ortaya o zaman
    Cevapla
  • ottoman 8 yıl önce Şikayet Et
    gücünüz yetiyor anayasal olarak kaldirin yoksa millet hesabı kesecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor