Muharrem İnce'den sonra Umut Oran da çekildi

Kılıçdaroğlu'na karşı Genel Başkan adayılığı açıklayan Muharrem İnce'den sonra İstanbul eski Milletvekili Umut Oran da adaylıktan çekildi.

Muharrem İnce'den sonra Umut Oran da çekildi
Muharrem İnce'den sonra Umut Oran da çekildi
GİRİŞ 14.01.2016 10:02 GÜNCELLEME 14.01.2016 14:26
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

CHP 35. Olağan Kurultayı'na sayılı günler kala 1 Kasım seçimlerinin ardından Genel Başkanlık adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin ardından İstanbul eski Milletvekili Umut Oran da adaylıktan çekildi.

Oran, açıklamasında “Genel Başkanlığa aday değilim. Yani erteliyorum ama vazgeçmedim. Ve siyasete girerken düşündüğüm gibi: Siyasetin kirli düzenini mutlaka değiştireceğim!” dedi.  

Oran açıklamasında, “Bu kararımla Sayın Kılıçdaroğlu’nu onaylamıyorum tam aksine onun anti-demokratik tutumunu tarih önünde mahkûm ediyorum. Ayrıca Kurultay’da Parti Meclisi (PM) üyeliği için de aday olmayacağım. Ancak bu bir vazgeçiş kararı değildir… Bu karar; özeleştiri yapmak, daha derin bir nefes almak ve haklı olduğum mücadelede daha büyük bir adım atmak için kısa bir moladır. Sade bir CHP üyesi olarak yine il il, ilçe ilçe, belde belde dolaşacağım. Nerelerde hata yapıldı, CHP’yi nasıl iktidara taşırız diye yol arkadaşlarımla beraber çalışmaya devam edeceğim. Yani erteliyorum ama vazgeçmedim. Ve siyasete girerken düşündüğüm gibi: Siyasetin kirli düzenini mutlaka değiştireceğim!” dedi.

YORUMLAR 52
  • cacık olmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu partide başkanlığı ağababalar belirler Kılıçdaroğlu eline verdikleri 2 dosyayı bile okuyup anlatmayı beceremiyordu ama başkan oldu anlayana ))
    Cevapla
  • Alp 8 yıl önce Şikayet Et
    chp-hdp kardes partidir ikiside terorist kuklasi . siyaset olsunda siyaha beyaz beyaza siyah mantigiyla sirf RTE yi indirmek icin dost dusman bilmeden ittifak kurdunuz gelecek nesiller size utanc ve rezillikle hatirliycak.
    Cevapla
  • mustafa kara 8 yıl önce Şikayet Et
    şu Kılıçdaroğluna Allah biraz akıl nasip etsin,yazık adama kaldı ortalarda,beni buraya kim çıkardı diyor adam.acıyom adama bir kere çıkmış oraya inemiyorda,bir şey de yapamıyor kalmış ortada ama öğretemediler size vatan sevmeyi
    Cevapla
  • virdis 8 yıl önce Şikayet Et
    kaç kez daha yazacam kemali oradan kimse indiremez,,, çünkü siyonizmin en güvendiği kişidir,,,
    Cevapla
  • şahin kara 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve İktidar olmak!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri