Sürekli Baydemir'e söz verdi, Turan isyan etti

TBMM kürsüsünde Osman Baydemir'e sürekli söz verilerek, adeta kürsünün işgal edilmesine AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan isyan etti.

GİRİŞ 25.02.2016 10:35 GÜNCELLEME 25.02.2016 10:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

HDP'li Buldan'ın ısrarla Osman Baydemir'e söz vermek istemesi üzerine AK Parti grubundan tek tek söz talebi geldi.

Buldan'a "HDP'nin Grup Başkanvekili gibi davranamazsınız. Siz Meclis Başkanvekilisiniz" diyen Turan Meclis kürsüsünde şunları söyledi.

Belediye Başkanıyken çalışanlarının yargıladığı Osman Baydemir Turan, "Sabahtan beri İç Tüzük'e mugayir, adalete, hakkaniyete, milletvekili saygınlığına mugayir bir yönetim tarzı görüyoruz. Bunu esefle kınıyorum. Burada iyi niyetimizden dolayı Meclis çalışsın diye, laf değil, iş yapalım diye sabrediyoruz. Ama, burası bir tiyatro alanı değil. Herkesin bildiği, Belediye Başkanıyken çalışanlarının yargıladığı bir insana burada defaten söz verip Meclisi alıkoymak İç Tüzük'e haksızlıktır, vekillere haksızlıktır, bizi bekleyen millete haksızlıktır. 1 defa söz verirsiniz, 2 defa verirsiniz ama 40 defa, 50 defa söz verilebilir mi? 

Sayın konuşmacı buraya çıktı, olmadık ithamlarda bulundu. Bunun üzerine de Sayın Bakan İç Tüzük'teki madde gereği cevap verdi ve konu kapandı. Kaç defa polemik yapıp başa döneceğiz? Kaç defa konuşacağız? Ne zaman oylayacağız? Ne zaman beklentileri karşılayacağız? Ben bir milletvekiliyim, bırakın grup başkan vekilliğini, iş yapmak istiyorum. Sabahtan beri 1 madde görüşebildik, 1 madde. Bu 1 maddenin görüşülmesinde bir parti terörle olan ilişkisinden dolayı bundan mutlu olabilir ama siz Meclis Başkan Vekilisiniz, polemikten başka iş yapmak, madde geçirmek hepimizin görevi. Maddeyi görüşelim, kanunu görüşelim ama ne yaptığımızı görüyor musunuz? Sabahtan beri havanda su dövüyoruz. Biz bu yüzden mi oy aldık insanlardan, bu yüzden mi destek aldık insanlardan? Bu yönetim tarzını kınıyorum" dedi. 

Turan'ın konuşmasının ardından Osman Baydemir'in çalışanı tarafından yargılandığı iddiasına cevap verememesi dikkat çekti. 

YORUMLAR 5
  • akıllıydım 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah C.C. yer yüzünde bozgunculuk çıkaranı öldürün diyor
    Cevapla
  • Fikret 8 yıl önce Şikayet Et
    Terörü Alenen Destekleyenlerin Mecliste Ne işi Var Yeter Yaa Şunlara Haddini Bildiriiiiiiiiiiiiin
    Cevapla
  • yayınlanmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    osmanlının torunu olduğunu söyleyenlerin acizliğine bak hele. asamıyor musunuz bunları sn. turan
    Cevapla
  • hocq 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hala mecliste
    Cevapla
  • Enfal 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Turan bunlar daha az. daha neler gorulecektir. devlet kurumlarının neden calısmadıgını incelediğinizde aynı hususlarla karsılasacaksınız. kimin kim oldugunu dahi cözemeyeceksiniz, eger memurları adaletli alsaydınız ise bunlarla karsılasamayacakdınız. sizleri gunlerce ve aylarca orada calısamaz duruma getireceklerdir. Aynı devlet kurumlarının calıstırılmadıgı gibi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi